VIDEO: Soluţii la-ndemână pentru varice

1 2 jpg jpeg

Fă-ţi frecţii cu oţet de mere!

Oţetul de mere poate fi o variantă terapeutică de ameliorare a varicelor. Pentru rezultate optime trebuie să îţi freci picioarele cu oţetul de mere de jos în sus, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Apoi, înveleşte-ţi picioarele într-un prosop şi stai timp de o jumătate de oră cu picioarele pe o pernă.

Masează-te cu unguent de gălbenele

Masajul uşor cu uleiuri medicinale sau cu unguent de gălbenele face minuni pentru „picioarele grele”. Se masează întreaga zonă afectată de varice, de jos în sus, pe sensul de întoarcere a fluxului sanguin venos către inimă.

Astfel este pus în mişcare şi sângele care stagnează în venele dilatate. Mai mult, fiindcă masajul este realizat cu ajutorul uleiurilor din plante sau cu cremă de gălbenele, pe lângă activarea circulaţiei şi a fluxului sanguin, obţii şi o hrănire adecvată a pielii, vulnerabilă şi expusă riscurilor de a face ulcer varicos. Datorită efectului cicatrizant, unguentul de gălbenele previne şi apariţia ulceraţiilor.

Cu tătăneasă tratezi ulcerul varicos

O complicaţie a varicelor este ulcerul varicos, localizat mai ales în zona gleznelor şi în partea inferioară a gambelor. Ulceraţiile sunt adânci, cu marginile tari şi se pot suprainfecta cu microbi, înroşindu-se şi devenind dureroase.

Tratamentul acestui tip de afecţiune este de lungă durată, iar pe lângă tratamentul prescris de către medic, poţi utiliza şi remedii naturale. Cea mai utilizată plantă pentru tratarea ulcerului varicos este tătăneasa (Symphitum officinale).

Se beau două-trei ceaiuri pe zi, realizate din 20 g de rădăcină de plantă mărunţită şi uscată, la 250 ml de apă. Poţi folosi aceeaşi compoziţie şi pentru comprese locale pe suprafeţele ulceroase, aplicate de două ori pe zi.

Mugurii de castan îţi reglează circulaţia

Extractul din muguri de castan este benefic în cazul tulburărilor circulatorii venoase şi se administrează într-o cantitate de 30-40 de picături, puse într-un pahar cu apă, de câte trei ori pe zi.

Principala acţiune este aceea de reglare a circulaţiei periferice la nivelul membrelor inferioare. În plus, dilataţia venoasă se reduce datorită acţiunii vasoconstrictoare a extractului de castan. În combinaţie cu extractul de nuc, castanul ajută la tratarea ulcerului varicos.

Doctor Click! vă sfătuieşte

Varicele sunt dilataţii venoase cauzate de pierderea elasticităţii venelor, fie datorită circulaţiei deficitare (constipaţie, sarcină, tumori, stat mult în picioare etc.), fie pe fond genetic şi, cel mai frecvent, ambele.

Alături de recomandarea de a evita statul prelungit în picioare, se folosesc remedii care ajută la tonifierea peretelui venos, la subţierea sângelui sau la tratarea cauzelor favorizante (ex. constipaţia). Dintre aceste remedii naturale amintim: afinul (ca tinctură, gemoderivat, decoct sau comprimate), arnica (unguent de uz extern), castanul sălbatic (tinctură, decoct, gemoderivat, remediu homeopat), coada- şoricelului (băi locale cu infuzie).