VIDEO: Slăbeşte cu struguri!

1 2 jpg jpeg

În numai patru zile puteţi da jos 4-5 kilograme. De ce? Pentru că strugurii au efect diuretic şi induc transpiraţia. Mai mult, aceştia conţin polifenoli, substanţă care împiedică îmbătrânirea. O dietă pe bază de struguri se poate ţine o dată pe lună. Iată ce putem mânca în timpul dietei. PRIMA ZI

Micul dejun este foarte important, de aceea nutriţioniştii recomandă alimente precum iaurtul, cereale şi fructele. Puteţi face un amestec din cereale, iaurt, o portocală şi struguri negri

La prânz, legumele sunt foarte importante pentru a avea o digestie bună. Puteţi prepara o mâncare de dovleac, în care să adăugaţi lăptuci şi alte legume. Dacă vreţi să mâncaţi carne, este de preferat să o fierbeţi sau să o gătiţi la aburi. Strugurii se mănâncă la o jumătate de oră după masa de prânz. Nu uitaţi de alune sau seminţe.

La cină, includeţi în meniu salata de fructe, un pahar de vin şi piept de pui. Hidratarea este foarte importantă, de aceea este bine să beţi 2 litri de apă pe zi.

A DOUA ZI

La micul dejun puteţi consuma iaurt cu lămâie. Aveţi grijă să alegeţi un iaurt slab în care să adăugaţi şi struguri. Pentru prânz puteţi servi orez cu creveţi. La masa de seară adăugaţi în meniu cartofi şi legume.

La micul dejun vă puteţi răsfăţa cu un sendviş cu brânză dulce şi neapărat un bol de struguri, de preferat albi.

La ora prânzului aveţi în meniu peşte şi broccoli. Puteţi prepara peştele sub formă de tocană, la care să adăugaţi ceapă, broccoli, şi două ceşcuţe de struguri negri.

La cină vă puteţi răsfăţa cu un desert pe măsură- o prăjitură cu struguri, de preferat jeleu de struguri.

Şi pentru că ne-am apropiat de ultima zi de regim, respectiv cea de-a patra, micul dejun vine aici în forţă: o felie de pâine, carne de vită, săracă în grăsimi, brânză şi struguri negri. La prânz vă puteţi răsfăţa cu două-trei clătite cu dulceaţă de struguri. În meniul mesei de seară intră curcan cu legume şi ciuperci.

Strugurii roşii protejează inima

Strugurii reprezintă un fortifiant al inimii, al vaselor de sânge, dar şi al plămânilor, având efect antiasmatic. Fibrele bogate în antioxidanţi care se găsesc în boabele de struguri roşii scad riscul de boli cardiovasculare mai mult decât fibrele altor alimente.

Extractul de seminţe provenite de la strugurii roşii ne-ar putea proteja împotriva pierderilor de memorie cauzate de boala Alzheimer.

Struguri albi, pentru sănătatea ficatului

În pulpa bobului de strugure alb, dar mai ales în coajă şi seminţe, se găsesc aproape toate vitaminele, dar şi minerale. Datorită acestei compoziţii complexe, strugurii albi menţin sănătatea ficatului, fiind un remediu împotriva afecţiunilor bilei şi sunt benefici pentru sănătatea rinichilor.

Curele intense cu struguri albi, cu un consum de 250 g pe zi, timp de 3 săptămâni, pot reduce viteza de îmbătrânire cu 20% pentru următoarele 4 luni.