VIDEO: Ia-ţi porţia de ENERGIE din farfurie!

1 2 jpg jpeg

Trebuie să ştiţi, însă, că nu doar cafeaua ne umple de tonus. Putem să ne câştigăm energia din surse naturale şi sănătoase precum somn, alimentaţie, sport şi chiar aer curat. 1. Somnul, secretul energiei

Seara, înainte de culcare, scopul suprem trebuie să fie un somn profund, fără coşmaruri. Veţi remarca cât de bine vă veţi trezi dis de dimineaţă. Până la urmă, acesta este scopul somnului: de a permite corpului să se odihnescă şi să se energizeze, lucru imposibil de realizat, în prezenţa cofeinei, care ne agită şi ne alungă cheful de somn.

Cum putem prelungi buna dispoziţie pe care o avem după un somn profund, dacă nu cu zece minute de gimnastică. Este cea mai bună modalitate de a da un imbold atât creierului, cât şi corpului. Cu sângele oxigenat, ne vom simţi gata de a rezolva orice problemă ar apărea. Faceţi zilnic exerciţii fizice.

Şi nu-l împărţiţi cu nimeni! Aş spune proverbul. Alegeţi un meniu care să includă carbohidraţi complecşi precum fulgii de cereale integrale, pe care corpul îi metabolizează uşor în energie. Pe parcursul zilei, continuaţi cu mese echilibrate. Aveţi grijă ca din alimentaţie să nu lipsească fructele şi legumele proaspete.

Există ceaiuri cu potenţial de revigorare şi tonifiere a organismului. „Acesta înlocuieşte cu succes cafeaua, vitaminizează organismul şi înlătură stările de oboseală”, ne-a explicat Constantin Stan, de la Farmacia Naturii. Infizia energizantă conţine salvie, gălbenele, mentă şi cimbrişor.

Pe parcursul întregii zile, nu uitaţi să faceţi exerciţii de respiraţie. Respiraţi pe nas, adânc, până vă simţiţi plămânii plini şi expiraţi tot pe nas, cu mai mare viteză. O serie de astfel de inspiraţii-expiraţii vă vor oferi multă energie!

Muzica veselă binedispune şi vă invită la dans, metodă foarte bună de energizare. Aşa că nu evitaţi să ascultaţi melodii ritmate şi vesele.

Cafeina stimulează sistemul nervos

S-a demonstrat că viteza transmiterii informaţiilor în creier poate creşte cu ajutorul unei ceşti de cafea. Efectul stimulant asupra sistemului nervos se datorează cafeinei. Boabele de cafea conţin aproximativ 2% cafeină, substanţă cu proprietăţi revigorante.

Conform specialiştilor, cafeina protejează de la distrugere serotonina şi dopamina, substanţe care transmit mesaje de la o celulă nervoasă la alta şi dau senzaţia de bine a organismului.