Ai obiceiul să dormi 4-5 ore pe noapte? Este cazul să te obişnuieşti să dormi opt ore. Iată care sunt motivele pentru care somnul este esenţial!

Pentru o mai bună concentrare

Potrivit mai multor studii, persoanele care dorm mai puţin de 7-8 pre pe noapte se concentrează mai greu şi se simt mai obosite decât celelalte. Vei constata că un somn adecvat te va face mai activ şi-ţi vei îndeplini cu mai multă uşurinţă sarcinile la serviciu.

O putere mai mare de concentrare a fost remarcată, de asemenea, la cei care se odihnesc suficient.

Previne apariţia bolilor de inimă

O lipsă constantă de odihnă nu doar că te va face să te simţi obosit, dar are repercusiuni şi asupra stării de sănătate. Astfel, spun medicii, poate apărea o creştere a tensiunii arteriale, ceea ce înseamnă un risc mai crescut de infarct.

Totodată, poate avea impact negativ şi asupra hormonilor. Cortizolul, cunoscut şi drept hormonal stresului, ar putea fi secretat în cantităţi mai mari.

Te ajută să slăbeşti

Un somn odihnitor este aliatul tău şi împotriva kilogramelor în plus. Potrivit unui studiu al cercetătorilor britanici, hormonii răspunzători cu apetitul sunt afectaţi în lipsa somnului.

Când organismul este privat de odihnă, creşte canitatea de grelină, cunoscut şi ca hormnul foamei, deci vei avea o poftă de mâncare mai mare.

Un sistem imunitar puternic

Lipsa orelor suficiente de somn poate avea impact şi asupra sistemului imunitar, care nu va funcţiona la parametri normali. Vei fi o pradă mai uşoară afecţiunilor de sezon. Totodată, vei avea de suferit şi în ceea ce priveşte aspectul: un ten obosit şi cearcăne.