VIDEO: Cum se tratează durerea de cap în sarcină

1 2 jpg jpeg

Potrivit medicilor, în primul trimestru de sarcină, durerile de cap apar frecvent îndeosebi pe fondul modificărilor hormonale şi a schimbărilor în stilul de viaţă (renunţarea la cafea, la tutun sau la diferite alimente).

În general, în această fază, gravidei i se recomandă să se odihnească mai mult şi să facă plimbări prelungite. Însă, dacă aceste dureri devin insuportabile, se recomandă un consult medical. Pe baza unui set de analize medicul va prescrie analgezice uşoare, care nu pun sarcina în dificultate.

Pune comprese reci

Durerile de cap din al treilea trimestru de sarcină sunt la fel de frecvente ca în primul trimestru însă apar din alte cauze. În primul rând, modificărilor de postură care apar pe măsură ce sarcina evoluează şi efortul sporit pentru a face un lucru pot declanşa durerea de cap. În astfel de cazuri se recomandă să apelezi la diverse trucuri.

De exemplu, îţi poţi aplica pe frunte comprese reci sau poţi strivi o foaie de varză, iar mai apoi să o aşezi în dreptul tâmplelor. De asemenea, s-a demostrat că şi somnul poate face minuni. Dacă observi că durerea de cap nu trece indiferent de trucurile la care apelezi, odihneşte-te o oră. Studiile au arătat că somnul poate face minuni.

Totodată, poţi opta şi pentru câteva exerciţii fizice uşoare, deoarece în timpul efortului se elimină serotonina, numită şi hormonul stării de bine. Medicii te mai sfătuiesc să eviţi spaţiile zgomotoase şi aglomerate, deoarece sunt o sursă de stres.

Atenţie la lovituri!

Dacă în timpul sarcinii te loveşti la cap, deşi pe moment, ţi se pare că totul este în regulă, este bine să mergi la medic, deoarece pot exista traumatisme care îţi pun viaţa în pericol. De asemenea, dacă ai o durere de cap care persistă mai mult de o săptămână este bine să ceri sfatul medicului. Sub nicio formă nu lua medicamente fără să consulţi în prealabil medicul.