VIDEO: Cum îţi pregăteşti decolteul de vară

1 2 jpg jpeg

Începe cu demachierea

Da, demachierea este o etapă importantă şi în ceea ce priveşte îngrijirea decolteului, nu doar a tenului. Asta pentru că, deşi nu este la fel de expusă la praf şi la poluarea atmosferică, pielea din această zonă transpiră. Aşadar, foloseşte, mai ales seara, un lapte demachiant special destinat tipului tău de piele.

Dacă pielea este uscată şi predispusă la riduri, sunt de preferat loţiunile demachiante puternic hidratante, chiar grase. Dacă, din contră, ai pielea cu tendinţă spre apariţia coşurilor, cu porii dilataţi, îţi sunt recomandate cremele demachiante mai puţin grase, care pătrund rapid în piele.

Exfoliere cu migdale

Cam o dată pe săptămână, pielea decolteului are nevoie de o curăţare în profunzime. Pentru aceasta, ai nevoie fie de o mască exfoliantă, fie de un peeling chimic realizat în cabinetele cosmetice profesionale.

Pentru măştile aplicate acasă, poţi prepara un amestec de migdale măcinate fin, un gălbenuş de ou şi o linguriţă de miere de albine. Masează decolteul cu acest amestec două-trei minute.

Uleiul de măsline face minuni

Sophia Loren a recunoscut că secretul frumuseţii ei este uleiul de măsline. De ce nu i-ai împrumuta secretul? Masează-ţi decolteul cu câteva picături de ulei de măsline, în fiecare seară, înainte de culcare. În scurt timp, vei observa că pielea este mai fermă şi mai bine hidratată, datorită acizilor omega 3 şi omega 9 pe care îi conţine uleiul de măsline.

Măştile tonifică pielea

Una dintre cele mai mari probleme ale decolteului este încreţirea pielii din cauza somnului pe o parte, care face epiderma să se strângă.

Poţi scăpa de aspectul inestetic al decolteului aplicând de două-trei ori pe săpămână o mască hidratantă. Foloseşte măşti organice pe bază de uleiuri tonifiante, cum sunt cele de măceşe, căpşuni, mere, piersici, struguri albi.

Le poţi procura din comerţ sau le poţi prepara chiar tu acasă din fructele trecute prin blender şi puţin lapte. Aplică pe tot decolteul şi lasă să acţioneze 15 minute.

Crema de faţă, bună şi pentru decolteu

Multe dintre noi apelează la cremele de corp şi pentru decolteu. E greşit, spun specialiştii. Pentru că, de multe ori, loţiunile de corp nu conţin substanţele necesare pielii sensibile din zona decolteului.

De aceea, cel mai bine ar fi să foloseşti şi pentru această zonă crema de faţă. Pentru pielea cu tendinţă acneică, aplică dimineaţa şi seara o cremă din categoria dermatocosmeticelor cu proprietăţi antiseptice. Iar pentru pielea matură, cu riduri, masează-ţi decolteul dinspre mijloc spre exterior cu creme care conţin acid hialuronic sau cu alte produse antirid.

Bronz sănătos, la început de vară

Poţi da o tentă arămie şi strălucitoare decolteului dacă aplici, în fiecare dimineaţă, loţiune autobronzantă. Însă dacă alegi această procedură, trebuie să acorzi o şi mai mare importanţă demachierii şi exfolierii, deoarece particulele de cremă autobronzantă pot interacţiona cu cele de transpiraţie şi vor da un aspect neplăcut pielii.

Click! de la cititori

Pentru a stimula circulaţia sângelui şi pentru a înlătura stratul de celule moarte de la suprafaţa buzelor, masează-le blând cu periuţa de dinţi după fiecare periaj al dinţilor. Apoi, unge buzele cu miere.