VIDEO: Ciuperci proaspete sau conservate?

1 2 jpg jpeg

Şi în cazul ciupercilor, regula e aceeaşi: cu cât mai proaspete, cu atât mai bune. Asta pentru că cele proaspete conţin o serie de substanţe active (enzime), care, prin conservare, se pierd. Se găsesc două sortimente de ciuperci: bureţi (pe eticheta cărora ar trebui să scrie pleurotos sp.) şi champignon (agaricus sp.). Dacă alegi ciuperci la conservă, pentru că sunt mai uşor de preparat, cel puţin cumpără produsele în care nu s-au adăugat conservanţi.

Au multă vitamina A

Consumate ca atare, în salate, sau preparate în diverse mâncăruri, ciupercile îţi dau o cantitate importantă de proteine. Se ştie: proteinele din ciuperci au o compoziţie între cea a cărnii şi cea din restul vegetalelor.

În loc de amidon (care se găseşte în vegetale), ciupercile au glicogen, la fel ca şi carnea. În plus, sunt bogate în vitaminele A şi D. Deoarece nu au o densitate calorică mare, pot fi consumate în curele de slăbit.

Când devin toxice

Atenţie la data de expirare. Odată ce s-au învechit, ciupercile devin toxice. De asemenea, ar trebui să le prepari imediat ce le-ai cumpărat. Dacă nu este posibil, nu le ţine mai mult de două zile în compartimentul de refrigerare.