Vrei să ai o manichiură perfectă, dar unghiile naturale nu te ajută, aşa că îţi doreşti să apelezi la unghii false? Dacă da, atunci trebuie să ştii că, pe lângă aspectul plăcut pe care îl au, unghiile false aduc cu sine şi anumite dezavantaje.

Cele mai multe tinere din ziua de azi apelează la aceste unghii false care le oferă un aspect plăcut, mai ales în cazurile în care unghiile lor nu cresc, se exfoliază sau se rup. Unghiile false reprezintă o extensie a unghiei care se face cu ajutorul unor tipsuri peste care se pune gel.

Dacă te gândeşti mai mult ai să descoperi că singurele avantaje pe care le au aceste unghii false sunt cele ce ţin de aspect: arată mai bine şi te lipsesc de corvoada manichiurii săptămânale.

În rest, de la suma de bani care îţi iese din buzunar şi care nu este una tocmai mică, până la pericolul la care esti supusă prin folosirea lampei UV vei întâlni numai dezavantaje.

În primul rând, pilirea unghiei naturale înaintea aplicării celei false constituie o etapă foarte agresivă, ducând la fragilizarea acesteia. Se favorizează în acest mod pătrunderea mult mai uşoară a substanţelor din gel, unele dintre ele fiind chiar foarte toxice.

Astfel, unghiile naturale se pot îngălbeni, înverzi sau chiar dezlipi. În plus, unghiile false pot duce şi la apariţia unor eczeme.

Probleme pot apărea şi în cazul unei lovituri, nu neapărat foarte dure. Se poate ajunge la ruperea ambelor unghii, atât cea aplicată, cât şi cea naturală, durerea fiind extrem de puternică. Unghia naturală poate căpăta şi un aspect inestetic, ca urmare a creşterii sale de la rădăcină.

Să nu uităm de procesul de îndepărtare al unghiilor care, pe lângă faptul că este unul foarte dureros, acesta presupune pilirea gelului de pe unghii şi în final a unghiei naturale. La sfârşitul acestuia, unghia va rămâne foarte moale şi cu un aspect deloc plăcut.