VIDEO: Cătina îţi protejează familia de boli

1 2 jpg jpeg

Echinacea te fereşte de răceli

Extractul de echinacea este unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru întărirea imunităţii, luptând împotriva simptomelor de răceală sau de gripă. Pentru adulţi este indicată tinctura, o linguriţă dimineaţa şi una seara, timp de trei săptămâni.

În caz de răceală ori de gripă se ia câte o linguriţă de tinctură de echinacea la fiecare 3 ore, apoi se reduce doza la 2 linguri de tinctură pe zi. Nu apela la acest remediu dacă ai diabet, afecţiuni ale ficatului sau leucemie.

Propolisul, antibiotic natural

Propolisul stimulează sistemul imunitar să elibereze substanţe care împiedică deteriorarea celulelor. De asemenea, acesta luptă împotriva bacteriilor şi germenilor care ameninţă organismul şi creşte producţia de anticorpi.

Propolisul este un antibiotic natural, recomandat adulţilor, dar nu şi copiilor, care pot dezvolta alergii. Ia o linguriţă de pulbere de propolis dimineaţa, pe stomacul gol, şi la prânz (o ţii sub limbă câteva minute, apoi bei apă). Urmează cura 20 de zile, fă o pauză de două săptămâni, apoi o poţi relua.

Vitamina C ajută organismul să lupte cu bolile

Vitamina C ajută la funcţionarea normală a sistemului imunitar, ferind organismul de infecţii. Aşa că e bine să consumi legume şi fructe bogate în vitamina C: citrice, măceşe, afine, mure, zmeură, legume de culoare verde, roşii, conopidă, cartofi şi ardei iuţi.

Poţi lua şi capsule: pentru adulţi şi adolescenţi, doza zilnică recomandată este în jur de 60-100 mg, iar pentru copii, între 35 şi 65 mg. Femeile însărcinate şi persoanele în vârstă pot lua 120 mg zilnic. Sportivii, în perioadele de antrenament, pot lua şi 200 mg zilnic.

Cătina te scapă de anemie

Fructele de cătină sunt foarte bogate în vitamine, fapt ce le recomandă pentru tratarea multor afecţiuni. Bea zilnic, timp de câteva săptămâni, un pahar cu suc de cătină făcut din fructe proaspete.

Sau pune două picături de ulei de cătină într-o linguriţă cu miere şi ia-o de trei ori pe zi, timp de zece zile pe lună. În general, cătina nu are contraindicaţii, dar e bine să consulţi medicul înainte, dacă vrei să faci o cură.