VIDEO: Aşa tratezi diareea bebeluşului

1 2 jpg jpeg

Dacă un bebeluş are mai mult de trei scaune (subţiri şi apoase) în 24 de ore, înseamnă că are diaree. De cele mai multe ori, afecţiunea trece de la sine, dar e bine să urmăreşti evoluţia ei, fiindcă poate duce la deshidratare, care, în cazul copiilor mici, duce la complicaţii serioase.

Hidratarea, cea mai importantă

Prin urmare, primul lucru şi cel mai important pe care trebuie să-l iei în seamă atunci când tratezi diareea unui bebeluş este hidratarea. Din cauza scaunelor dese, bebeluşul pierde lichide din corp, iar starea lui de sănătate se agravează. Poţi lua de la farmacie soluţii orale pentru hidratare, pe care să i le administrezi conform sfaturilor farmacistului, în funcţie de vârsta copilului.

Înlocuieşte-i laptele praf cu lapte de soia

Unii bebeluşi pot avea intolerenţă la lactoză pe perioada diareei, asta însemnând că trebuie să eviţi să-l mai hrăneşti cu lapte sau să renunţi o vreme la alăptat. Până îşi revine, încearcă să-i dai lapte pe bază de soia, care conţine fibre şi ajută la stoparea diareei.

Bananele, orezul fiert şi cartofii combat diareea

Dacă bebeluşul poate mânca hrană solidă, atunci, pentru a combate diareea, îi poţi da alimente precum morcovi, orez fiert, banane, cereale din orez, pâine prăjită, mere cu biscuiţi sau cartofi fierţi. Nu include în meniu produse grase, unt şi nici mâncăruri condimentate sau sosuri până când cel mic nu-şi revine.

Fără sucuri dulci în meniu

Evită sucurile dulci şi orice lichid care conţine zahăr (apă cu zahăr, sucuri de fructe concentrate), fiindcă zahărul atrage apa în intestine şi diareea se va înrăutăţi.

Apelează la medicul pediatru dacă:

- Diareea persistă mai mult de trei zile - Scaunele conţin mucus sau sânge - Copilul are febră sau vomită - Cel mic nu a udat deloc scutecul în ultimele şase ore.