Iată ce creşte cu adevărat libidoul femeilor! Toţi bărbaţii ar trebui să ştie!

Dorinţa sexuală a femeilor este influenţată de multe aspecte. Este bine de ştiut că există un detaliu care poate influenţa pozitiv viaţa sexuală a acestora.

image

Foto: Shutterstock

Se ştie că, în majoritatea cazurilor, femeile sunt cele care se ocupă de treburile casnice - curăţenia, spălatul vaselor, prepararea mâncărurilor şi de îngrijirea copiilor. Uneori, aceste treburi sunt atât de copleşitoare pentru femei şi le ocupă atât de mult timp încât nu mai au chef şi de sex.

Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea de Tehnologie Swinburne publicat în Journal of Sex Research a arătat că femeile care sunt ajutate de partener în treburile casnice au un libido mai mare. De asemenea, cercetarea a arătat că aceste femei sunt şi mai mulţumite de relaţia lor.

Pentru a analiza complexitatea dorinţei feminine, cercetătorii au luat în considerare o teorie recentă care propune că există două tipuri diferite de dorință, cea diadică (pe care o simte o persoană faţă de alta) şi cea solitară, care este descrisă ca un sentiment de sexualitate individuală. Cu alte cuvinte, dorința diadică este legată de dinamica relației, în timp ce dorința solitară implică, în principal, să te simți bine cu tine însuți ca ființă sexuală independentă de ceilalți.

Citeşte şi Studiu: Iată cât de des este bine să faci sex pentru a fi sănătos!

Libidoul este influenţat de dinamica relaţională

Cercetătorii au descoperit că dorinţa sexuală a femeilor poate fi influenţată de lipsa egalităţii în cuplu, ceea ce poate duce la anxietate şi epuizare.

La studiu au participat 299 de femei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 39 de ani. Participantele au oferit informaţii legate de dorinţa sexuală, de relaţia cu partenerul de viaţă şi de modul în care şi-au împărţit treburile casnice. Au existat trei grupe de femei - una care a cuprins femeile care au declarat că treburile casnice au fost făcute în mod egal cu partenerul, cea a celor care au simțit că au făcut mai mult decât partenerul lor și una a femeilor care au declarat că partenerul lor contribuie mai mult la treburile casnice.

Rezultatele au arătat că femeile ai căror parteneri au participat în mod egal la treburile casnice au fost mai mulțumite de relația lor și de viața lor sexuală.