Unghii de invidiat? Le poţi avea şi tu!

1 2 jpg jpeg

Uleiul de măsline şi usturoiul ţin bacteriile la distanţă

Poate usturoiul nu este primul ingredient care îţi vine în minte când te gândeşti la un răsfăţ cosmetic, însă acesta are properietăţi antifungice, care ţin la distanţă bacteriile şi inhibă dezvoltarea micozelor. Prepară un tratament dintr-un căţel de usturoi zdrobit pe care îl amesteci cu 1 lingură de ulei de măsline. Aplică pasta obţinută pe unghii şi las-o să acţioneze 10-15 minute. Clăteşte cu apă călduţă. Repetă procedura de 2 ori pe săptămână. Infuzie de coada-calului pentru unghii casante Bogat în minerale care întăresc unghiile fragile, ceaiul din coada-calului previne ruperea şi exfolierea lor. Adaugă 1 lingură de plantă la 1 ceaşcă de apă fierbinte şi las-o la infuzat 10 minute. Aşteaptă să se răcească puţin, apoi înmoaie degetele în lichid 15 minute. Repetă tratamentul în fiecare zi, cât timp crezi că este nevoie. Oţetul alb protejează împotriva infecţiilor fungice

Prepară o loţiune din 2 ingrediente antimicotice naturale. Combină o jumătate de ceaşcă de oţet alb cu o linguriţă de ulei esenţial de arbore de ceai şi o jumătate de ceaşcă de apă călduţă. Aplică amestecul pe unghii de 2 ori pe zi şi menţine-l până când se usucă, o săptămână.

Îţi poţi pregăti acasă propriul lac de unghii, care le va proteja împotriva agresiunilor externe şi le va oferi un luciu sănătos. Ai nevoie doar de un lac transparent, pe care îl amesteci cu o capsulă de vitamina E. Aplică tratamentul săptămânal.

Îndepărtează lacul de unghii cu un dizolvant din ingrediente naturale, fără acetonă. Ţine mâinile la înmuiat în puţină apă călduţă cu 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu. Amestecă 1 lingură de oţet cu câteva picături de zeamă de lămâie, apoi şterge fiecare unghie cu ajutorul unei dischete demachiante.

Scapă de cuticulele aspre şi uscate cu ajutorul unui tratament simplu. Combină 3 linguri de ulei de germeni de grâu cu 1 lingură de sare de mare. Aplică amestecul pe cuticule şi lasă-l să acţioneze 15-20 de minute. Clăteşte cu apă rece şi repetă procedeul de 3 ori pe săptămână.

Pileşte unghiile într-o singură direcţie, pentru a evita exfolierea şi ruperea lor.

Nu este indicat să tai cuticulele cu forfecuţa. Împinge-le uşor spre baza unghiei cu ajutorul unui beţişor special.

Taie unghiile cu grijă

După duş, unghiile sunt mai moi şi mai uşor de tăiat. Dă-le mărimea dorită, rotunjind colţurile. Foloseşte o forfecuţă bună, care te va ajuta să tai cu precizie, fără să fie nevoie să pileşti unghia foarte mult. Optează pentru o lungime medie a unghiilor, pentru a ţine bacteriile la distanţă şi pentru o curăţare mai uşoară a lor.

Cum se aplică oja

Atunci când alegi să îţi colorezi unghiile, ţine cont de câteva reguli simple. Nu aplica oja direct, ci foloseşte înainte un lac protector. Ai grijă ca pensula să nu fie încărcată de prea mult produs, pentru un efect nedorit. Aşteaptă să se usuce, apoi continuă cu cel de-al doilea strat. Respectă forma cuticulelor, pentru ca acestea să nu crească inestetic peste ojă. Nu neglija nici vârful unghiei, aplică puţină culoare şi aici, pentru a preveni exfolierea şi a da manichiurii un aspect impecabil.