Un truc util în tratamentul hipertensiunii

1 2 jpg jpeg

Hipertensiunea arterială (HTA), mai este cunoscută şi sub denumirea de „ucigaşul tăcut“, deoarece de cele mai multe ori, oscilaţiile sale nu sunt resimţite decât în urma unui consult amănunţit, asta în cazul în care oscilaţiile nu sunt atât de mari încât să îţi ofere discomfort sau alte dureri care să te ducă cu gândul că ceva nu este în regulă în organismul tău. De cele mai multe ori, specialiştii afirmă că la baza acestei probleme există o serie de factori de risc precum vârsta peste 40-45 de ani, istoricul familial, obezitatea, consumul excesiv de alcool şi de sare, diabetul, sedentarismul sau chiar colesterolul crescut. Atacul de cord şi valoarea tensiunii Cea mai gravă complicaţie a hipertensiunii arteriale este apariţia unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral. Tensiunea arterial trebuie precizat că indică presiunea din interiorul vaselor de sânge, aceasta se măsoară cu ajutorul unui tensiometru care se aplică pe braţ şi se determină două valori: una maximă (sistolică) şi cealaltă minimă (diastolică).

În mod normal valoarea normală este 120/70 mmHg. Dacă la mai multe măsurători se regăseşte o valoare mai mare sau mai mică decât aceasta, înseamnă că există o problem ce trebuie studiată amănunţit.

În doar 5 minute poţi să rezolvi o problema care poate favoriza o serie de dezechilibre în organismal tău. Pentru asta tot ce trebuie să faci este să identifici la nivelul gâtului linia de reglare a tensiunii arteriale. Aceasta este situată pe gât, de la lobul urechii până la jumătatea claviculei. Masează această zonă uşor timp de un minut, cu mişcări fine ale palmei.

Poţi la final să apeşi cu buricele degetelor pe toată lungimea zonei de sus în jos de 7-8 ori. După ce ai urmat aceşti paşi apasă cu buricele degetelor pe al treilea punct care se află exact sub ureche.

Pentru a verifica acurateţea acestui truc măsoară tensiunea înainte şi după şi vei vedea diferenţa.

Cel mai bun şi mai important sfat este acela de a urma atât un regim de viaţă sănătos care să cuprindă activitate fizică zilnică, să se evite stresul pe cât posibil,dar şi renunţarea la fumat, la alcool, precum şi terapia cu diverse tipuri de medicamente, care sunt prescrise de către medic, în cazul în care există şi alte afecţiuni.