Trucuri pentru prevenirea ridurilor

1 2 jpg jpeg

Relaxează-te!

Când eşti stresat, corpul tău elimină un hormon numit cortizol. Acesta e responsabil de apariţia acneei, psoriazisului, eczemei, erupţiilor de piele, dar şi de proasta oxigenare a tenului, afectând regenerarea celulelor. Aşadar, când vrei să te relaxezi, ascultă muzică, fă o plimbare prin parc sau o baie.

Dormi opt ore pe noapte

Orice organism are nevoie de somn pentru refacerea celulelor, implicit a celor de la nivelul pielii. Opt ore pe noapte sunt esenţiale pentru a te destinde şi pentru ca pielea ta să se relaxeze. Foloseşte o cremă specială de noapte şi bucură-te de un somn liniştit.

Bea doi litri de apă pe zi

Pentru a nu te deshidrata, consumă cel puţin opt pahare de apă, la intervale regulate, pe durata întregii zile. Hidratarea corespunzătoare te ajută să-ţi păstrezi pielea fină şi sănătoasă pentru mai mulţi ani.

Mănâncă sănătos

O alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, bogată în fructe şi legume, îţi va asigura un aport de vitamine şi antioxidanţi necesari pentru o piele frumoasă. Este indicat totodată ca, din când în când, să iei, la recomandarea medicului, suplimente nutritive bogate în vitaminele A, C şi E, în zinc, magneziu, fier, în seleniu şi în acizi graşi omega-3 şi omega-6.

Foloseşte produse adaptate tipului tău de ten

Pielea sensibilă, uscată, mixtă, matură sau grasă nu necesită acelaşi tip de îngrijire. În primul rând, trebuie să ştii ce tip de piele ai, pentru a şti ce produse cosmetice să alegi. În toate tipurile de ten se recomandă un peeling săptămânal. Acest tip de îngrijire exfoliază pielea cu blândeţe, regenerând-o.

Protejează-te de soare

Nu te expune niciodată la soare fără să-ţi iei măsuri de protecţie, deoarece acesta favorizează îmbătrânirea pielii. Foloseşte loţiuni sau creme cu factor de protecţie solară, indiferent de anotimp, şi nu uita că o expunere necontrolată la soare creşte riscul de cancer de piele şi duce la ridarea prematură a tenului.

Masează-ţi faţa

Masajul facial ajută crema să intre mai bine în piele, atenuând ridurile. Pentru ridurile orizontale, efectuează un masaj prin mişcări repetate, din centrul frunţii spre tâmple, apoi de la nări spre osul maxilarului. Ridurile din jurul ochilor pot fi diminuate prin mişcări lejere, circulare.

Apelează la tratamente profesionale

De două ori pe an, este indicat să apelezi la serviciile unui salon de înfrumuseţare. Un tratament efectuat de un profesionist te va ajuta să-ţi menţii pielea sănătoasă şi perfect îngrijită pe tot parcursul anului.

Nu fuma!

Fumul de ţigară conţine în jur de 4.000 de substanţe toxice, care sunt absorbite de ten şi care trec în sânge, îngreunând capacitatea celulelor pielii de a se regenera. Fumatul afectează circulaţia sanguină şi procesul de eliminare a celulelor moarte, reduce nivelul de colagen din piele, subţiază şi, nu în ultimul rând, schimbă culoarea tenului, pielea căpătând nuanţe cenuşii.

Îngrijeşte-ţi pielea din timp

Dermatologii recomandă tinerelor să utilizeze o emulsie hidratantă lejeră începând cu vârsta de 15 ani. După vârsta de 20 de ani, este indicat şi un tratament pentru ochi, deoarece pielea din jurul acestora este cea mai sensibilă zonă a feţei şi este prima expusă apariţiei ridurilor.