Trucuri pentru a învinge astenia

1 2 jpg jpeg

Este posibil ca mulţi dintre noi să fi „intrat” în primăvară cu o lipsă de vitamine şi minerale, mai ales dacă în sezonul rece am consumat mai multe alimente bogate în grăsimi şi carbohidraţi decât fructe şi legume proaspete. Tratamentele naturiste, alimentaţia, orele petrecute în aer liber şi somnul suficient pot reduce stările de astenie.

7 remedii pe care poţi miza 1. Mierea Ai nevoie de: 1 cană şi jumătate cu miere, 1 cană cu stafide fără sâmburi, 2 lămâi, 1 cană cu nuci, 1 cană cu caise uscate. Mărunţeşte ingredientele în maşina de tocat, apoi amestecă-le cu mierea. Remediul se administrează de 3 ori pe zi, cu o oră înainte de masă. 2. Vinul roşu Ai nevoie de: 350 ml de vin roşu de casă, 150 ml suc de aloe şi 250 g de miere. Amestecă toate ingredientele, pune-le într-un borcan şi lasă-le la frigider pentru 4-5 zile. Din amestec, ia câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. 3. Seminţele de pătrunjel Ai nevoie de: 1 lingură de seminţe de pătrunjel, 2 cani cu apă clocotită. Toarnă apa peste seminţele de pătrunjel şi fierbe amestecul 30-40 de minute. Lasă să se răcească, apoi strecoară decoctul. Se administrează câte 2 linguri de amestec, de 3-4 ori pe zi, înainte de masă.

Mai poţi citi şi:

- Medicamente naturale contra asteniei

- Cura cu polen te scapă de astenie

Ai nevoie de: 30 g rădăcină de ţelină, 500 ml de apă.

Pune la fiert în apă ţelina tăiată în bucăţi. Lasă să fiarbă 20-30 de minute, până îşi înjumătăţeşte volumul. Când se răceşte, strecoară conţinutul şi bea-l de 2-3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de fiecare masă.

Ai nevoie de: 10 g de rădăcină pisată de genţiană, 500 ml de apă.

Amestecă rădăcina de genţiană cu apa şi pune-o la macerat în apă pentru 24 de ore. Strecoară şi bea câte o ceaşcă, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mese.

Ai nevoie de: 1 linguriţă de flori de păducel, 1 linguriţă de gălbenele, 1 linguriţă de brusture, 1 linguriţă de frunze de rozmarin, 1 linguriţă de cafea măcinată, 500 ml de apă.

Toarnă apa clocotită peste ingrediente şi lasă la infuzat 2-3 ore. Strecoară amestecul şi bea din el de 2 ori pe zi, după fiecare masă.

Ai nevoie de: 1 linguriţă de lavandă, 1 linguriţă de conuri de hamei, 1 linguriţă de flori de tei, 500 ml de apă clocotită.

Toarnă apa clocotită peste plante şi lasă la infuzat 20 de minute. Bea câte o cană înainte de fiecare masă principală.

Roşiile. Datorită conţinutului mare de serotonină, roşiile te ajută să te eliberezi de simptomele asteniei.

Scorţişoara. Aroma acestui condiment conferă o stare de bine.

Brânza. Aminoacizii, grăsimile, vitaminele şi mineralele din compoziţia brânzei cresc induc buna dispoziţie.

Ceaiul verde. Bogat în teină şi antioxidanţi, ceaiul verde este un energizant natural care ajută şi la menţinerea siluetei.

Drojdia. Cu un conţinut ridicat de vitamina B, drojdia îmbunătăţeşte memoria, creşte capacitatea de concentrare şi combate stările depresive.

Somnul. Cel puţin 7 ore de somn pe noapte sunt esenţiale pentru a combate oboseala sezonieră. Este bine să mergi la culcare la fiecare oră în fiecare seară dacă vrei să ai energie a doua zi.

Sportul. Gimnastica în aer liber este binevenită atunci când vrei să scapi de astenie. Plimbă-te sau aleargă de câteva ori pe săptămână şi vei vedea că te vei simţi mai bine din punct de vedere fizic şi psihic.