Unele alimente pe care multi dintre noi le mancam des ne pot imbolnavi grav si chiar ucide. Iata cateva dintre ele.

Ciresele

Ciresele in sine nu sunt deloc periculoase, insa ericolul sta in samburii lor. Astfel, samburii de cirese contin cianuri toxice si inghititi in cantitati mari pot avea efecte letale. Medicii subliniaza ca nu este niciun pericol sa mananci cativa samburi de cirese, insa nu abuza.

Ciupercile

Ciupercile sunt alimentele care cauzeaza deseori decese. Acest lucru se intampla din cauza ca sunt consumate specii de ciuperci otravitoare de catre oameni care nu sunt bine informati. De aceea, ciupercile trebuie consumate cu atentie si doar din comert, din locuri destinate vanzarii lor.

Alunele

Alunele americane nu sunt periculoase pentru majoritatea oamenilor. Insa, cei care sufera de alergii la alunele de acest tip, pot deceda chiar si atunci cand consuma o cantitate foarte mica. Alergiile la alune sunt unele dintre cele mai periculoase din lume, reactiile manifestandu-se foarte violent.