Tratarea varicelor cu ajutorul celor mai rapide metode

1 tratarea varicelor jpg jpeg

Varicele se pot mosteni genetic sau pot aparea din cauza statului indelung in picioare. Boala varicoasa este declansata de mai multi factori. Din fericire, exista solutii de tratament eficiente.

In popor sunt cunoscute drept varice. Medical, vorbim despre boala varicoasa, care apare din cauza stagnarii sangelui la nivelul venelor superficiale de la picioare. In 95% din cazuri varicele se mostenesc, dar le putem face si daca avem meserii care presupun statul in picioare timp indelungat, daca avem probleme cu kilogramele in plus ori din cauza efortului fizic sustinut. Varicele pot deveni dureroase, insa, mai grav, pot da complicaţii precum ulcerul de gamba si hemoragiile subcutanate, care necesita operatie.

De ajutor, ciorapii compresivi

Inca de la aparitia primelor vinisoare pe picioare este bine sa mergi la medic. Ti se vor face teste specifice, care includ, printre altele, examenul Doppler – ce masoara viteza circulaţiei sangelui. Apoi medicul recomanda tratamentul potrivit in functie de stadiul bolii. Astfel, ti se poate recomanda un tratament cu medicamente care sa tonifice vasele sangvine sau sa porti ciorapi elastici compresivi, care imbunatatesc circulatia sangelui. Acesti ciorapi previn agravarea bolii.

Tratarea varicelor – metode rapide

Varicele aflate in stadiu incipient pot fi tratate cu ajutorul terapiilor rapide, care nu presupun internare. Cu alte cuvinte, dupa interventii, poti pleca acasa in aceeasi zi, iar durerile postoperatorii sunt minime.

Scleroterapia - procedura moderna, fara anestezie. Metoda presupune injectarea unei solutii speciale, care „topeste“ venelele afectate. Daca optezi pentru scleroterapia ghidata ultrasonic (UGS), trebuie sa stii ca-ti poti relua activitatea in cel mult o zi de la interventie, insa trebuie evitat efortul mare.

Terapia cu laser si radiofrecventa vindeca varicele prin cresterea temperaturii la nivelul venelor bolnave, aceste proceduri realizandu-se prin ghidaj ecografic. Atunci cand varicele sunt mai mari sau cand au aparut deja complicaţiile, se recurge la interventiile chirurgicale.

Operatiile clasice presupun smulgerea venei (stripping).

Tehnicile chirurgicale moderne, care nu necesita internare, se fac sub anestezie locala. In urma acestora nu se produc sangerari. Mai mult decat atat, nu dureaza mai mult de 30 de minute.

Masuri preventive

Ca sa nu agravezi boala varicoasa, evita activitatile care supun picioarele la socuri mari. E bine sa mergi pe jos, cu bicicleta sau sa inoti decat sa alergi. Daca faci sport, nu ridica haltere grele sau gantere cu multe kilograme. Cand ai ocazia, stai cu picioarele ridicate, ca sa eviti acumularea sangelui in vene. Nu sta mult timp in picioare sau jos si evita pozitia picioarelor incrucisate. Nu purta haine sau incaltaminte prea stramta, ca sa nu presezi venele de la picioare.