Folosirea fixativului, a plăcii de păr, a ondulatorului şi vopsirea părului la intervale mici de timp sunt doar câţiva dinte factorii care fac ca podoaba ta capilară să aibă de suferit. Descoperă în articolul nostru care sunt cele mai bune tratamente naturiste pentru părul ars!

Remediile naturale sunt o metodă eficientă atunci când vine vorba de revigorarea podoabei capilare şi de reducerea numărului firelor de păr pierdute. Specialiştii atenţionează însă că trebuie să avem multă răbdare, deoarece rezultatele pot apărea după un timp îndelungat. Însă măştile trebuie folosite şi după ce rezultatele au început să apară. Asta pentru că remediile naturale mai au şi rolul de a hrăni părul şi de a-i da vitalitate.

Tratamente naturiste pentru părul ars: rădăcina de brusture pentru părul fragil

Este cunoscută încă din antichitate drept un remediu eficient împotriva căderii părului, datorită substanţelor antiseptice şi tonifiante pe care le conţine. Se foloseşte sub formă de decoct, care se prepară din trei linguriţe de rădăcină mărunţită şi o jumătate de litru de apă.

Amestecul se fierbe timp de 30 de minute şi se bea fără zahăr. De asemenea, rădăcina de brusture se poate folosi şi sub formă de tinctură. În acest sens, timp de trei săptămâni, se pun la macerat 20 de grame de rădăcină mărunţită în 100 ml de alcool de 70 de grade.

Cu amestecul obţinut se masează energic scalpul, iar apoi se piaptănă părul cu o perie aspră din păr natural.

Tratamente naturiste pentru părul ars: uleiul de măsline îi redă vitalitatea

Este numit uleiul frumuseţii, deoarece conţine o mulţime de vitamine şi de minerale benefice organismului: vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K şi fier. Se poate folosi atât intern, cât şi extern.

Astfel, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, se ia câte o linguriţă de ulei, de preferinţă extravirgin, obţinut prin presarea la rece a sâmburilor de măsline. Se recomandă administrarea lui timp de trei săptămâni, concomitent cu aplicarea măştii. Aceasta se prepară din două linguriţe de ulei de măsline şi din două gălbenuşuri de ou.

Cu pasta obţinută se masează scalpul şi se unge părul. După aceea, capul se acoperă cu o folie de aluminiu, iar deasupra se pune un prosop. Este bine ca masca să fie lăsată să acţioneze peste noapte.

Tratamente naturiste pentru părul ars: uleiul de ricin pentru părul vopsit

Părul vopsit frecvent îşi poate recăpăta culoarea cu o mască pe bază de ulei de ricin şi de gălbenuş de ou. Această mască este indicată în tratamentul părului decolorat, pentru că îi redă strălucirea.

Prepară masca dintr-un gălbenuş de ou şi o lingură de ulei de ricin. Amestecă până se formează o pastă. Se îmbibă părul cu acest amestec, se acoperă capul cu o bonetă de plastic şi apoi cu un prosop cald. După aproximativ două ore, se poate spăla părul cu un şampon special pentru păr decolorat.

Tratamente naturiste pentru părul ars: uleiul de grâu reface firele despicate

Părul tău are un aspect tern, este uscat şi se rupe cu uşurinţă, iar vârfurile despicate îl fac să arate ca o „măturică“? Avem soluţia şi pentru această problemă. Prepară o mască din 3-4 linguri de ulei de grâu, la care adaugi 2-3 linguri de smântână şi 2 linguriţe de suc de lămâie.

Întinde pasta pe părul proaspăt spălat, încă ud, masează-l uşor, apoi lasă să acţioneze 15-20 de minute. Clăteşte apoi cu apă din abundenţă. Părul va căpăta un luciu natural.

Tratamente naturiste pentru părul ars: tinctura cu urzică opreşte căderea părului

Dacă părul tău este fragil şi cade mult la fiecare spălare sau când îl perii, ai nevoie de şamponul-tratament din tinctură de urzică, brusture, ardei iute şi mesteacăn, în combinaţie cu gălbenuş de ou.

Este un excelent stimulent al creşterii părului, fiind recomandat şi în timpul tratamentelor oncologice sau în perioadele solicitante. Prepară o tinctură din 20 g de urzică uscată, 20 g de brusture, 20 g de ardei iute şi 20 g de mesteacăn, la care adaugi alcool de 90 de grade şi laşi la macerat timp de 10 zile.

Când te speli pe cap, fricţionează energic scalpul cu o pastă obţinută din 2 linguri de tinctură, 2 gălbenuşuri de ou şi 4 linguri de apă. Clăteşte apoi părul de mai multe ori.

Tratamente naturiste pentru părul ars: mască cu maioneză pentru păr uscat

Maioneza poate fi folosită ca un excelent tratament pentru părul degradat. Aplică maioneza pe părul uscat, începând prin a masa scalpul şi rădăcinile.

Întinde apoi pe întreaga lungime a părului, iar dacă acesta este degradat la vârfuri, poţi insista asupra acestei zone. Înfăşoară-ţi părul într-o folie de plastic, iar peste aceasta pune un prosop cald şi lasă maioneza să acţioneze timp de 30 de minute. Spală-te apoi pe cap aşa cum faci de obicei, dar fără a mai folosi balsam.

Tratamente naturiste pentru părul ars: aloe vera pentru păr strălucitor

Părul tău este lipsit de strălucire? Atunci încearcă o mască simplă din iaurt şi aloe. Rupe o frunză de aloe vera şi amestecă într-un recipient seva cu 150 g de iaurt.

Aplică apoi masca pe păr, masând foarte bine scalpul. Lasă compoziţia să acţioneze timp de 20 de minute, apoi spală-te cu şampon. Extractul natural de aloe este benefic atât firului de păr, cât şi scalpului, combătând cu succes mătreaţa.