Tratamente naturale cu troscot

1 2 jpg jpeg

Troscotul se dezvoltă spontan pe terenuri necultivate, pe marginea drumurilor, prin grădini şi curţi. În scop terapeutic se utilizează partea aeriană, cu sau fără rădăcină.

Planta are o compoziţie chimică bogată în săruri minerale, acizi organici, vitamina C, iar proprietăţile ei terapeutice sunt demne de toată atenţia: astringente, antidiareice, hemostatice, diuretice, antidiabetice, hipotensive, tonifiante, remineralizante, antiseptice şi cicatrizante. Graţie acestor calităţi, remediile pe bază de troscot sunt indicate în numeroase boli. 1. Afecţiuni ale rinichilor. Ceaiul de troscot se consumă pentru a favoriza creşterea cantităţii de urină eliminată, fiind de ajutor în caz de pietre la rinichi 2. Probleme digestive: diaree, ulcer gastric şi duodenal, balonare, litiază biliară, hemoroizi, lipsa poftei de mâncare 3. Afecţiuni cardiovascular: hipertensiune 4. Neplăceri ginecologice: scurgeri vaginale, leucoree 5. Boli reumatismale: artroză 6. Infecţii respiratorii: răceli 7. Dezinfecţia şi cicatrizarea rănilor. Cum se prepară remediile • Hipertensiune arterială, diaree – se face o infuzie din 1-2 linguriţe troscot uscat şi mărunţit peste care se toarnă 200 ml de apă clocotită. Se acoperă cana şi se lasă 10 minute. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi, înainte de mesele principale.

• Reumatism şi afecţiuni renale acute şi cronice. Modul de preparare este acelaşi. Tratamentul cu ceai de troscot, pentru a fi eficient, durează o perioadă îndelungată, cu 3-4 căni consumate zilnic.

• Contra herniei şi a hemoroizilor este eficient amestecul de troscot cu cicoare (câte o linguriţă din fiecare) fiert în lapte (o cană) din care se bea de 2-3 ori înainte de mese.

• În probleme precum hemoroizii şi scurgerile vaginale se fac băi de şezut cu o infuzie (la o temperatură suportabilă) obţinută din 3 linguri de troscot la 200 ml de apă.