Multe persoane, din cauza agitaţiei, ajung să se confrunte cu mici tăieturi sau cu nevoia de a elimina cicatricea lăsată. Înainte să apelezi la tratamente scumpe, dacă medicul ţi-a confirmat că rana nu prezintă o infecţie, este bine să apelezi la remediile naturiste care îţi sunt la îndemână.

Cicatricile pot fi adesea provocate de tăieturi, zgârieturi sau chiar şi post operator. Deşi din punct de vedere medical ele nu reprezintă un risc pentru sănătatea ta, acestea pot contribui la scăderea stimei de sine.
Astăzi pe piaţă sunt diverse tratamente cosmetice care vin în ajutorul tău să hidrateze şi să diminueze aspectul neplăcut lăsat de inesteticile cicatrici.

Tratament naturist pentru leziunile minore ale pielii

Un produs ecologic benefic pentru toate tipurile de piele cu proprietăţi dezinfectante şi antiinflamatoare care poate fi folosit inclusiv pentru tratarea pielii delicate a copiilor.

Ceara de albine este recunoscută pentru proprietăţile sale emoliente şi antiseptice, fiind ingredientul de bază care hrăneşte şi vindecă pielea.

Pentru un efect şi mai bun vine în completarea untul de cacao, intens hidratant şi bogat în antioxidanţi.

Citeşte şi: Ceara de albine face minuni pentru piele

Ingrediente:

100 g ceară de albine
100 g unt de cacao
50 g ulei esenţial de gălbenele
50 g ulei de masline
50 ml extract de tătăneasă
1 capsulă vitamina E
5 picături ulei esenţial de lavandă

Atât vitamina E, cât şi gălbenelele sunt două produse cunoscute pentru efectul de reîntinerire a pielii.

Proprietăţile antiseptice şi antiinflamatoare ale gălbenelelor ajută la tratarea problemelor pielii fiind utilă inclusiv în cazul psoriazisului.

După ce prepari această cremă poţi să o foloseşti cu succes pentru tratarea arsurilor superficiale, a tăieturilor şi a oricărui alt tip de leziune de la nivelul pielii.

Citeşte şi: Cele mai eficiente tratamente naturale în caz de psoriazis

Tătăneasa are efect cicatrizant

Alantoina substanţa activă a tătănesei favorizează cicatrizarea şi regenerarea rapidă a pielii dar şi a mucoaselor, este benefică în sudarea rapidă a fracturilor dar şi în remisia tumorilor maligne şi benigne.

Citeşte şi: Tătăneasa aliat împotriva reumatismului

Tinctura de tătăneasă

Pentru preparare, îţi sunt necesare 20 de linguri rase de pulbere de plantă peste care trebuie să adaugi alcool de 75 grade suficient cât să cuprindă pulberea şi să o laşi la macerat timp de 10 zile. Apoi poţi să o storci şi să o păstrezi în sticluţe mici şi la nevoie să apelezi la ea.