Tratament pentru depresie anxioasă

1 2 jpg jpeg

Depresia este un fenomen care apare la cei mai mulţi dintre oameni. Cu toţii ne confruntăm cu evenimente neplăcute în viaţă, şi nu de fiecare dată reuşim să ne echilibrăm stările emoţionale. Aşa că, starea de tristeţe şi sentimentul de neputinţă poate însemna o posibilă depresie. Însă, unele persoane dezvoltă o depresie moderată, care poate fi controlată, iar altele, dezvoltă o depresie severă, care poate deveni o boală serioasă.

Depresia este deseori întâlnită împreună cu anxietatea, adică acea stare de tulburare care apare din senin, stare de îngrijorare fără motive relevante. De aici s-a dezvoltat termenul de depresie anxioasă. Simptomele bolii sunt foarte variate, apar dificultăţi de atenţie şi concentrare, pierderea interesului de a face orice lucru mărunt, tristeţe, pierderi în greutate din cauza lipsei poftei de mâncare, dureri fizice, vomă, ameţeli, bufeuri, tahicardie, vedere înceţoşată, transpiraţii, stare de iritare, îngrijorare continuă.

Tratament pentru depresie anxioasă – femeile, mult mai afectate decât bărbaţii

Depresia anxioasă afectează mai mult femeile decât bărbaţii, asta poate pentru că femeile sunt mult mai deschise spre a-şi recunoaşte neputinţele, iar bărbaţii tind să îşi ascundă depresiile prin tot felul de dependenţe, de la jocuri de noroc la alcool, droguri şi pornografie.

Cele mai multe persoane care suferă de depresie anxioasă se izolează şi îşi plâng de milă. Au tendinţa de a se văieta prietenilor, de aceea, de cele mai multe ori, astfel de persoane ajung singure. Lipsa activităţilor sociale, de recreere şi alături de cei dragi sunt alte semne ale celor care suferă de depresie anxioasă. Frica de a ieşi în lume sau de a depăşi graniţele zonei de confort sunt alte semne.

Tratamentul pentru această suferinţă începe o dată cu realizarea problemelor din ce în ce mai grave. Dorinţa de ajutor şi de a ieşi din această stare este foarte bună, deoarece aduce mari şanse de vindecare. Deschiderea spre activităţi noi, cunoaşterea altor oameni şi tratarea bolii sunt lucruri ce motivează profund schimbarea. Psihoterapia vine în ajutorul vindecării depresiei, deoarece oferă ocazia ca persoana depresivă să descopere, alături de terapeut, comportamentele şi stilul de gândire care cauzează şi menţin starea de depresie.

Tratament pentru depresie anxioasă – psihoterapia, un început bun în lupta contra depresiei

Soluţiile vor fi găsite cu ajutorul psihoterapiei, iar persoanele depresive au şanse de a învăţa să gestioneze gândurile şi comportamentele care duc încet şi sigur la starea de depresie anxioasă. Psihoterapia trebuie combinată cu activităţi sportive, care ajută la eliminarea hormonului fericirii, cu activităţi sociale, dintre care cele mai bune ar fi cele de ajutorare, de caritate. Sentimentul de a ajuta pe altcineva, de a fi util, de a face milostenie ajută enorm persoanele depresive să îşi depăşească fricile şi gândurile negative. A ajuta fără a cere ceva în schimb este un sentiment care eliberează substanţe care ne fac mai fericiţi.

În timpul tratamentului psihoterapeutic nu ar strica plimbările în aer liber şi alte activităţi noi. S-a demonstrat că arta poate fi un ajutor excelent pentru stările depresive, aşadar poate descoperi o pasiune ascunsă. Cititul, muzica clasică, relaxarea, meditaţia şi rugăciunea sunt alte metode de a ajuta în lupta contra depresiei anxioase.

Foarte important când urmezi un tratament împotriva depresiei anxioase este să găseşti un suport, un sprijin. Poate fi un grup de suport, un amic, o rudă sau o comunitate religioasă. Nu este de preferat să începi o relaţie amoroasă în astfel de perioade, căci este posibil ca aceasta să strice mai mult decât să repare.

Tratament pentru depresie anxioasă – mişcare, alimentaţia şi viaţa spirituală ajută în tratarea bolii

Depresia anxioasă, asociată deseori cu lipsa poftei de mâncare necesită neapărat începerea unei alimentaţii sănătoase. Pentru aceasta, natura pune la dispoziţie multe alternative la renumitele antidepresive. Sucurile din fructe şi legume proaspete, precum portocale, mere, struguri, ţelină, spanac, morcovi şi altele sunt excelente energizante la micul dejun. Iubitorii de ceaiuri trebuie să ştie că sunătoarea este una dintre cele mai renumite plante medicinale pentru lupta cu depresiile, stările de nervozitate, stări de oboseală şi isterie.

Cura cu lăptişor de matcă şi polen este una dintre cele mai recomandate în stările depresive, mai ales la femeile care au deficit de hormoni estrogeni. Mierea nu trebuie să lipsească nici ea din dieta sănătoasă. Se înlocuieşte mierea cu orice dulce preferat. De asemenea, nucile, seminţele crude, fructele uscate şi alimentele bogate în omega 3 (foarte bun este uleiul de in) sunt foarte bune în perioadele de depresie.

În plus, mini-vacanţele la munte sau într-o zonă liniştită sunt o altă sursă de a trece mai repede peste depresie. Lumina soarelui şi mersul desculţ fac minuni, în ţările nordice expunerea la razele solare este considerată un tratament eficient în lupta cu depresia. În credinţa creştin-ortodoxă, spovedania şi rugăciunea sunt două dintre cele mai bune tratamente împotriva afecţiunilor nervoase şi emoţionale.