Persoanele care au păstrate în bănci speciale celulele stem din cordonul ombilical pot face pe viitor, dacă va fi cazul, transplant pe banii firmelor de asigurări. Din această lună, toţi cei care au păstrat celulele stem de la naşterea copilului pot încheia o poliţă de asigurare specială.

”Asigurarea Stem Cell acoperă costul operaţiei de transplant şi cheltuielile de transport şi cazare în limita a maximum 200.000 de mii de euro pentru intervenţie în Uniunea Europeană şi maximum 100.000 de euro pentru România. Prima anuală este de 120 de euro”, precizează Anca Băbăneaţă, reprezentantul firmei de asigurări.

Poliţa acoperă costurile transplantului şi pentru rudele de gradul I ale beneficiarului. La încheierea ei, membrii familiei sunt obligaţi să semneze pe propria răspundere că nu suferă de afecţiunile acoperite de asigurare.

”Poliţa de asigurare acoperă diagnosticarea şi tratarea unor boli precum: leucemie, boala Hodgkin, mieloame multiple, limfom”, menţionează Cristian Lăcraru, director de marketing şi comunicare al firmei Biogenis, iniţiatoarea proiectului.

Asigurarea poate fi încheiată de orice persoană care a decis să recolteze celulele stem la naşterea copilului, indiferent de an şi de firma de celule stem cu care are contract.