Topul greşelilor în curele de slăbire

1 2 jpg jpeg

1. Neglijarea micului dejun

Persoanele care ţin dietă trebuie să ia cinci mese pe zi, trei principale şi două gustări, spun specialiştii. Potrivit unui studiu, această regulă este ignorată de aproape 95 la sută din persoanele care ţin cură de slăbire.

Iar cel mai des se renunţă la micul dejun. Acesta însă este obligatoriu, deoarece există riscul ca, din cauza foamei, la masa de prânz să fie dificil de controlat numărul de calorii şi să mâncăm peste măsură. Micul dejun este important, deoarece oferă energia necesară pentru a începe o nouă zi în forţă.

2. Înlocuirea meselor cu batoane proteice

Deşi pe moment aceste batoane îţi vor potoli foamea, la mai puţin de o jumătate de oră vei simţi din nou nevoia să mănânci. Asta pentru că un simplu baton proteic nu poate înlocui o masă.

Corpul are nevoie de o varietate de nutrienţi, care se găsesc în fructe, în legume, în cereale şi în produsele de origine animală. Prin urmare, încearcă să mănânci la intervale regulate şi foloseşte batoanele proteice ocazional.

3. Consumul scăzut de apă

Consumul de apă ar trebui să crească în timpul curei de slăbire, spun specialiştii. În unele cazuri însă, apa este înlocuită cu ceaiuri îndulcite cu miere de albine sau cu sucuri preparate în casă.

Nutriţioniştii atenţionează că mierea de albine este bună doar în cantităţi mici, deoarece conţine foarte multe zaharuri.

De asemenea, la prepararea unui pahar cu suc sunt necesare, în medie, cinci fructe, ceea ce înseamnă o cantitate mare de fructoză. Prin urmare, alege să bei doar apă pe perioada curei de slăbire, pentru a fi în permanenţă hidratat. În plus, potrivit specialiştilor, apa taie pofta de mâncare.

4. Renunţarea rapidă la dietă

S-ar putea să nu fii destul de pregătit pentru a ţine o cură şi, de aceea, să renunţi la ea după scurt timp.

Speciaiştii spun că lucrul acesta se întâmplă frecvent, deoarece organismul este privat dintr-o dată de alimentele cu care era obişnuit. Însă există o soluţie şi în acest sens: perioada de pregătire.

Mai exact, în momentul în care ai hotărât că vrei cu adevărat să dai jos câteva kilograme, timp de o săptămână sau chiar două trebuie să-ţi pregăteşti organismul. Prin urmare, fă o listă cu alimentele interzise în cura de slăbire şi, treptat, renunţă la ele.

De asemenea, poţi alege variantele cu mai puţine calorii ale acestor produse. De exemplu, poţi înlocui carnea cu soia. La un moment dat, vei observa că organismul nu mai cere acele alimente. Abia atunci te poţi considera pregătit să ţii o dietă.

5. Autoînfometarea

Aceasta este o greşeală frecventă în rândul persoanelor care ţin cure de slăbire. Iar cele mai multe se amăgesc că o zi în care mănâncă mai mult decât le este permis poate fi remediată cu una în care se înfometează.

Specialiştii sunt de părere că astfel de zile nu sunt interzise, însă ele trebuie ţinute doar sub stricta supraveghere medicală. În caz contrar, pot apărea unele probleme de sănătate (dureri intense de cap şi de stomac şi umflarea picioarelor).

Sfaturi

Mănâncă din patru în patru ore, iar între mese potoleşte-ţi foamea cu legume.

De fiecare dată când simţi nevoia să mănânci ceva, bea mai întâi un pahar cu apă, care-ţi umple stomacul şi te obligă să mănânci mai puţin.

Nu mânca în exces înainte de a face exerciţii fizice.

Nu te duce la culcare dacă te roade stomacul. Mai bine mănâncă o legumă. În caz contrar, rişti să te trezeşti în timpul nopţii şi să dai iama prin frigider.

De fiecare dată când simţi nevoia să mănânci ceva dulce, ia o linguriţă de miere sau puţin lapte praf.

Nu ţine cură de slăbire dacă urmezi un tratament pe bază de antibiotice.