Topul alimentelor antiîmbătrânire

1 2 jpg jpeg

Fraza ,,mănâncă sănătos ca să rămâi tânăr” nu este o noutate, dar trebuie să ştii exact ce să mănânci, pentru a obţine rezultatele dorite: o piele fermă, cu aspect sănătos, un corp plin de energie, plus o minte la fel de ageră! Iată 20 de alimente care te ajută să te menţii tânăr: Afinele şi fructele de pădure, în general, sunt considerate campioane la categoria substanţe antioxidante datorită cantităţii mari de vitamina C pe care o conţin, dar mai ales fitonutrienţilor, capabili să prevină dezvoltarea celulelor canceroase în corp.

Păstrăvul curcubeu este bogat în acizi graşi Omega-3, substanţe ce contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Pepenele roşu conţine licopen şi betacaroten, aceste substanţe având un rol major în vindecarea pielii expuse la soare. Rezultatul este o piele mai tânără!

Ceaiul verde, susţin cercetătorii, încetineşte procesul de îmbătrânire şi îmbunătăţeşte structura ADN-ului. Îl poţi consuma atât cald, cât şi rece.

Bogată în antioxidanţi şi cu o aromă deosebită, scorţişoara este un condiment care întăreşte sistemul imunitar şi protejează organismul de acţiunea radicalilor liberi.

Somonul este bogat în acizi graşi Omega-3, fier, calciu, potasiu, vitaminele D şi E. Consumat cel puţin de două ori pe săptămână, somonul previne apariţia hormonilor de stres, ţine la distanţă bolile de inimă şi luptă împotriva tulburărilor de dispoziţie.

Porumbul este excelent în prevenirea cancerului. IP6, un compus prezent în legumă, previne formarea celulelor canceroase şi te ajută să-ţi menţii sănătatea.

Bolile de inimă pot fi prevenite şi prin consumul de cafea, dacă se elimină zahărul sau crema. De asemenea, cafeaua ţine diabetul la distanţă.

Uleiul obţinut din seminţele de cânepă ajută la hidratarea pielii şi o menţine tânără. El poate fi folosit şi la prepararea felurilor preferate de mâncare.

Proteina din zer ajută la construirea masei musculare prin creşterea producţiei de proteină musculară a organismului.

Iaurtul grecesc conţine mai puţine zaharuri şi lactoză decât iaurtul obişnuit. În plus, previne procesul de îmbătrânire datorită conţinutului ridicat de ,,bacterii bune'', în timp ce calciul previne apariţia osteoporozei la femei.

Vinul roşu este bogat în antioxidanţi, iar substanţele conţinute ajută la buna funcţionare a creierului şi a inimii.

Cartofii dulci conţin un compus numit licopen - care protejează pielea împotriva radiaţiilor solare.

Spanacul. Prea puţin magneziu în organism declanşează dureri de cap şi stări de oboseală, efecte ale stresului. De aceea, o cană de spanac consumată zilnic te va ajuta să completezi aportul de magneziu, atât de necesar organismului.

Curry-ul consumat în combinaţie cu legume, carne sau orez previne formarea celulelor canceroase.

Fisticul şi alte fructe cu coajă lemnoasă sau seminţele sunt surse eficiente de grăsimi sănătoase. Fisticul, nucile, migdalele contribuie la scăderea colesterolului ,,rău", reduc posibilele inflamaţii ale arterelor inimii, previn diabetul zaharat şi te protejează de efectele stresului.

Ciocolata neagră ajută metabolismul să ardă caloriile şi are rolul de a preveni bolile de inimă, datorită antioxidanţilor din cacao.

Consumul de ovăz este benefic, mai ales dacă vrei să-ţi păstrezi greutatea. Fiind bogat în fibre, ovăzul îţi dă o senzaţie de saţietate, motiv pentru care vei mânca mai puţin.

Cerealele integrale sunt bogate în carbohidraţi sănătoşi care te ajută să arzi grăsimile prin reducerea nivelului de colesterol.