Ţii post? Iată ce alimente îţi păstrează silueta!

1 2 jpg jpeg

Ingrediente cu puţine calorii Conopidă, broccoli, ridichi, salată verde, ceapă verde, usturoi verde - dar şi dovlecei, morcovi, cartofi noi. E sezonul tuturor acestor rezvoare de vitamine şi minerale, sărace în calorii, de care poţi profita din plin.

Dă prioritate tocăniţelor gustoase şi piureurilor! Fă o cură cu ciorbă - de lobodă, de ştevie - , asezonată cu pătrunjel, leuştean, şi acrită cu borş proaspăt, pentru a elimina din organism toxinele acumulate peste iarnă. Şi nu uita că savuroasele mâncăruri cu urzică îţi reîncararcă bateriile.

Consumă, pe cât posibil, combinaţii de legume crude: morcovi raşi amestecaţi cu varză roşie sau albă, salată de ridichi negre rase, salată de ceapă verde şi ridichi roşii.

Încearcă şi combinaţii cu care eşti mai puţin obişnuită: salată de păpădie (frunzele se recoltează înainte să apară puful pe plantă), de untişor, de leurdă. Foloseşte ulei de măsline, zeamă de lămâie, condimente şi ierburi aromate pentru a asezona salatele preferate.

Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro