Terapia cu muguri, de ajutor în convalescenţă

1 2 jpg jpeg

Gemoterapia este o formă de medicină naturistă care foloseşte remediile făcute, în principal, din ţesuturile embrionare de la diverşi arbori şi arbuşti, cum ar fi mugurii, şi din părţile de reproducere, precum seminţe şi amenţi (inflorescenţe bogate în polen), cât şi din seva unor arbori.

Dr. Cristina Popescu, medic specialist în homeopatie, precizează că, prin conţinutul de factori de creştere din produsele gemoterapice se realizează un aport nutritiv, iar remediile sunt benefice în cazul multor afecţiuni din sfera pulmonară, digestivă, renală, osteo-articulară, cardiovasculară, cerebrală, cutanată şi genitală.

„Gemoterapicele susţin sănătatea prin asigurarea unui suport pentru buna funcţionare a unor organe şi se recomandă în cure periodice de detoxificare, mai ales că ajută la creşterea rezistenţei organismului“, afirmă dr. Popescu. Remediile se administrează sub formă de extracte, numai la recomandarea unui medic homeopat specializat în gemoterapie. Ce beneficii aduce

Gemoterapia poate fi folosită ca aliat pentru a trata o serie de afecţiuni şi probleme de sănătate, iar beneficiile sunt multiple:

- detoxifică organismul la nivel celular, având reacţii chimice pentru a purifica şi curăţa sângele;

- susţine drenajul la nivelul organelor, stimulând astfel eliminarea toxinelor din corp prin fluide (de pildă, sângele şi limfa);

- oxigenează celulele, echilibrează nivelul electroliţilor şi îmbunătăţeşte funcţia celulelor;

- stimulează creşterea şi dezvoltarea copiilor, cu ajutorul hormonilor activi de origine vegetală (cei care stimulează alungirea tulpinii, germinarea şi înflorirea) şi ai celor care reglează creşterea plantei şi alungirea vlăstarilor;

- stimulează funcţiile de excreţie a numeroase glande şi organe (adică cele care elimină sau transportă toxinele şi produşii rezultaţi din procesele de dezasimilaţie ale organismului);

- hrăneşte corpul şi îi furnizează un spectru larg de antioxidanţi, hormoni, enzime, vitamine, minerale, oligoelemente, aminoacizi etc.

- reduce nevoia de suplimente nutritive;

- întinereşte organele, ţesuturile pielii şi celulele, prin stimularea activităţilor sangvine şi limfatice.

Grăbesc refacerea după boală

Gemoderivatele sunt foarte utile în prevenţie, subliniază medicul homeopat Cristina Popescu, nu au efecte secundare şi pot fi prescrise de medic atât copiilor, cât şi vârstnicilor şi femeilor însărcinate ca terapie unică sau în combinaţie cu remedii fitoterapice sau cu medicamente alopate şi homeopate. Prin asociere cu tratamentele alopate, produsele din gemoterapie potenţează efectele acestora şi susţin organismul în perioadele de boală, cât şi în convalescenţă.

Potrivit dr. Cristina Popescu, există o listă amplă de afecţiuni care pot beneficia de tratamentul gemoderivat. Pentru detoxifieri, se recomandă seva de mesteacăn, mugur de coacăz negru şi mlădiţele de merişor. În cazul infecţiilor urinare recurente şi pentru prevenţia acestora, remediile potrivite sunt mlădiţele de merişor.

Persoanele care suferă de hepatite cronice sau cele care au nevoie de o detoxifiere hepatică pot folosi mlădiţe de ienupăr, mlădiţe de rozmarin şi muguri de alun. Pentru constipaţie sau colon iritabil, medicul homeopat recomandă mlădiţele de smochin şi extractul din boboci de magnolie. Dacă te confrunţi cu acnee sau dermatite, mugurii de nuc, extractul de coacăz negru, seva de mesteacăn şi mugurii de platan sunt cele mai bune remedii.

În caz de varice sau hemoroizi, sunt recomandate remediile din muguri de castan sălbatic şi castan comestibil, precum şi mugurii de scoruş.

De reţinut!

Toate organele au de câştigat de pe urma gemoterapiei, iar beneficiile sunt multe. Ea creşte zidul de apărare a ţesuturilor şi are o acţiune profundă de detoxificare a organismului.

Sfatul specialistului

2 jpg jpeg

Dr. Cristina Popescu, homeopat şi medic primar boli infecţioase, Centrul de Medicină Integrativă Quantum Therapy, Bucureşti

Gemoterapia este o metodă ce utilizează extractele obţinute din ţesuturi vegetale embrionare proaspete: muguri, amenţi (n.r. – mâţişori, în limbaj popular), mlădiţe, rădicele (rădăcini secundare care se dezvoltă pe cea principală), scoarţa internă a rădăcinii, sevă sau seminţe. În aceste ţesuturi embrionare se regăsesc, indiferent de vârsta plantei, proprietăţile de menţinere a reacţiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere şi de multiplicare celulară.

Prin modul de preparare a produselor gemoterapice se păstrează nealterate principiile active ale acestora: enzime, fitohormoni, aminoacizi, substanţe cu structuri asemănătoare organismului uman care pot iniţia reacţii la nivel celular, cu rol de fagocitare, adică de eliminare a substanţelor străine, având ca rezultat detoxificarea celulelor blocate şi reluarea funcţionalităţii lor.