Tehnologie SF: microscopul care-ţi arată interiorul dinţilor

1 2 jpg jpeg

Multe dintre anomaliile canalelor erau imposibil de observat cu ochiul liber, dar şi pe radiografii până la apariţia microscopului dentar.

”Microscopul îi furnizează medicului o cantitate incredibilă de imagini clare în timpul tratamentului. Acest tip de aparat ne ajută să înregistrăm imaginile şi să le includem în arhiva digitală a pacientului, care le poate vedea şi poate înţelege mult mai bine modul în care i-a fost tratat dintele. De asemenea, timpii de diagnostic şi de intervenţie sunt reduşi datorită posibilităţii de mărire a imaginii canalelor radiculare de două până la 19 ori”, a explicat dr. Dana Caranovic, de la Clinica 3D Dental.

Ce aplicaţii are ”Tratamentele la microscop au acurateţe deoarece rezolvă cazuri complicate, dar şi cazuri în care dinţii sunt pregătiţi pentru extracţie după o primă examinare. Se mai pot trata dinţi programaţi pentru rezecţii apicale - intervenţii care implică tăierea unei părţi din rădăcină -, astfel crescând rezistenţa şi ancorajul dintelui în os. De asemenea, se elimină corpuri străine de pe canale (ace rupte, pivoţi greu accesibili etc.), se tratează canalele suplimentare care nu se văd cu ochiul liber şi care pot duce la infectarea dintelui. Microscopul permite observarea microfisurilor sau fracturilor în lungimea dintelui.”, a mai spus dr. Caranovic, adăugând că, pe lângă intervenţiile care necesită acurateţe, la microscop se pot face şi plombe sau şlefuiri.

Citeşte continuarea articolului AICI