Iarna tindem să măncâm mai puţine fructe şi legume decât vara şi mai multe mâncăruri grase. Prin urmare, organismul nu are de unde să-şi procure necesarul de vitamine. Vitamina C e însă esenţială în organism în sezonul rece deoarece are rolul de a ne proteja de răceală şi gripă.

Iată care sunt cele mai bune surse de vitamina C iarna!

Papaya

Un fruct de papaya conţine 168 miligrame de vitamina C, aşa că acest fruct delicios ar trebui inclus în regimul alimentar mai ales iarna.

Broccoli

E recomandat ca broccoli să fie gătit la aburi şi nu fiert. În cazul în care este fiert vitamina C din el se va pierde.

O mână de broccoli conţine 100 de miligrame de vitamina C.

Grepfrutul

Iarna mâncăm mai multe citrice, iar grepfrutul este unul dintre ele. Un astfel de fruct de mărime medie conţine 88 de miligrame de vitamina C. Poate fi consumat între mese, ca gustare sau chiar la micul dejun.

Citeşte mai multe pe această temă AICI