Care este mâncarea preferată a regelui Charles al III-lea. Ce preparat consumă când ne vizitează ţara

S-ar putea crede că regii au pretenţii sofisticate când vine vorba de mâncare. În cazul regelui Charles al III-lea, gusturile culinare sunt mai degrabă simple, s-ar putea spune.

Regele Charles atentat  Sursă foto   Shutterstock jpg

Masa ideală pentru regele Charles al III-lea este risotto cu ciuperci sălbatice şi miel bio, potrivit editorului regal Russell Myers citat de express.co.uk. Totuşi, ciupercile trebuie culese din propria moşie a regelui.

Fostul bucătar regal, Darren McGrady, şi-a amintit de o perioadă în care Charles încuraja personalul de la Balmoral să meargă să culeagă ciuperci de pe proprietatea sa.

„Adoră ciupercile sălbatice şi îşi duce bucătarii la Balmoral pentru a le arăta unde sunt cele mai bune ciuperci”, a mai spus McGrady.

„Le-am adus înapoi la Palatul Buckingham și au fost cele mai uimitoare ciuperci porcini”, a completat acesta.

În afară de ciuperci, mielul sau carnea de oaie se numără printre preparatele favoritele ale regelui Marii Britanii.

Potrivit lui McGrady, regele a fost întotdeauna interesat de sursa produselor pe care le consumă, fiind cunoscut faptul că este un cologist convins.

Vezi şi: Cum l-a cucerit Camilla pe regele Charles al III-lea

Nu mănâncă foie gras

McGrady a completat că există un aliment pe care regele Charles al III-lea nu îl consumă niciodată - foie gras. Acest preparat provine din gâscă sau raţă hrănită forţat pentru a-şi mări ficatul. În ultimii ani, organizaţiile de caritate au militat împotriva fabricării şi vânzării acestui produs.

Ce mănâncă atunci când vine în ţara noastră

Se ştie că regele Charles al III-lea are câteva proprietăţi în ţara noastră şi că a vizitat de mai multe ori România. De fiecare dată când ne vizitează ţara, regele preferă să mănânce tocăniţă săsească. Aceasta poate fi preparată doar cu legume sau i se poate adăuga şi carne de iepure. De asemenea, ciorbele tradiţionale şi deserturile făcute în casă sunt alte preparate pe care regele le consumă când vizitează România.