Care au fost cele două mari suferinţe ale prinţesei Diana

În celebrul interviu acordat postului BBC în noiembrie 1995, prinţesa Diana a făcut declaraţii sincere şi tulburătoare despre sănătatea sa.

image

Foto: Site-ul oficial Royal.uk

Cu toate că tristeţea i se citea pe chip, dincolo de zâmbetul său, prinţesa Diana a suferit mult în timpul căsătoriei sale cu actualul rege al Marii Britanii, Charles.

În noiembrie 1995, Charles și Diana erau despărțiţi de aproape doi ani şi se aflau în procedură de divorț, informează marieclaire.fr. În interviul acordat BBC1 Panorama, prințesa Diana a vorbit aşa cum nu a mai făcut-o niciodată despre căsătoria sa nefericită, despre viitorul moştenitor al tronului britanic, despre neînţelegeri şi trădări, dar şi despre sănătatea sa mentală.

image

Prinţesa Diana în 1997. Foto: Wikipedia

Bulimia şi depresia, suferinţele „prinţesei inimilor”

Prinţesa Diana i-a mărturisit jurnalistului Martin Bashir că suferea de bulimie și depresie: „Sufeream de bulimie de câțiva ani”, a mărturisit cea care a fost numită de presă „prinţesa inimilor”. „E ca o boală secretă”.

Prinţesa a descris astfel bulimia: „Se întâmplă când stima ta de sine este foarte scăzută şi ajungi să crezi că nu însemni nimic. Când îţi umpli stomacul de patru sau cinci ori pe zi, ai un sentiment de confort, dar este unul temporar. Apoi, te simţi dezgustat şi dai totul afară.”

Primele semne ale bulimiei au apărut la începutul relaţiei cu Charles. Acesta remarcase că a pus câteva kilograme pe ea, iar această remarcă i-a declanşat tulburarea alimentară numită bulimie.

„Înghiţeam tot ceea ce găseam de mâncare şi mi se făcea rău două minute mai târziu”, a mărturisit ea.

Atunci avea 34 de ani şi a declarat că se vindecase de această tulburare, dar doar după ce a primit ajutor specializat.

De-a lungul anilor ‘80, prinţesa Diana s-a luptat cu cele două mari suferinţe, bulimia şi depresia, neprimind ajutor din partea soţului sau a familiei regale.

Interviul pe care prinţesa Diana l-a acordat în 1995 a fost urmărit de 23 de milioane de britanici şi a fost o adevărată bombă mediatică.

Vezi şi: Care era mâncarea preferată a Prințesei Diana? Bucătarul regal dezvăluie rețeta!