Labioplastia, procedura pe care și-o doresc tot mai multe femei. Cât timp nu ai voie să faci sex după

plastia jpg

Labioplastia este procedura prin care se reduce dimensiunea labiilor mici sau mari și care are tot mai mult succes în rândul femeilor de diferite vârste.

„Labioplastia este intervenția chirurgicală prin care se reduce dimensiunea labiilor mici sau mari, acele pliuri tegumentare aflate de fiecare parte a deschiderii vaginale. Operația este recomandată persoanelor adulte, întrucât la tinerele de sub 18 ani labiile continuă să se dezvolte și dincolo de pubertate”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.

De ce apelează femeile la labioplastie

„Sexul nu mai este un subiect tabu, oamenii fiind acum mult mai mai deschiși să discute despre această activitate decât erau în trecut. Își îmbrățișează sexualitatea și vor să facă totul pentru a se simți cât mai bine în propria piele. Acesta este motivul pentru care din ce în ce mai multe femei apelează la intervenția de labioplastie. O fac pentru a evita momentele jenante ce pot apărea nu doar în dormitor, alături de partener, ci și în viața de zi cu zi. Atunci când labiile sunt prea mari, asta se poate observa printr-o îmbrăcăminte mai strâmtă. Plus că poate fi incomod. Această problemă are așadar implicații psihosociale și funcționale. Rușinea și disconfortul fizic sunt cele care le motivează pe femei să apeleze la acest tip de procedură. Labiile prea mari pot fi cauzate fie de o anomalie congenitală ereditară, fie de sarcini sau chiar de procesul natural de îmbătrânire. La fel, există multe cazuri în care labiile sunt asimetrice, iar pacienta apelează la această procedură pentru a le aduce la aceeași formă și dimensiune”, declară medicul estetician Iancu Morad.

În ce constă labioplastia

„Intervenția chirurgicală pentru reducerea dimensiunii labiilor durează în general mai puțin de o oră, iar pacienta poate pleca acasă în aceeași zi. Disconfortul pacientei este minim, iar suturile folosite în timpul operației sunt resorbabile”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Cât durează recuperarea

”După intervenție, prescriem medicație pentru a reduce disconfortul dacă este cazul. Recuperarea diferă de la pacientă la pacientă, însă majoritatea femeilor pot reveni la viața normală după 1-2 săptămâni. După intervenție, pacientele sunt sfătuite să evite contactul sexual, efortul fizic semnificativ și exercițiile fizice timp de aproximativ o lună. Intervenția, care este cunoscută și sub denumirea de rejuvenare vaginală, nu lasă cicatrici vizibile, recuperarea nu este dificilă, iar rezultatele se mențin, în majoritatea cazurilor, tot restul vieții”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.