Iluzie optică: găsește numărul 5 în 10 secunde

Iluziile optice sunt atrăgătoare deoarece arată cât de diferită este percepția umană de la invid la individ și oferă o mică demostrație a diversității modurilor în care procesăm lumea exterioară prin intermediul simțurilor.

Iată o iluzie optică ce are la bază numere, care îți testează rapiditatea și acuitatea vizuală, dar și pe aceea de orientare în spațiu.

Ce este iluzia optică?

Iluzia optică, cunoscută și ca iluzie vizuală, se produce atunci când percepția vizuală este „păcălită” și îți afișează sau ascunde imagini care sunt diferite de ceea ce este considerat ca fiind „realitate”. În termeni simpli, iluzia optică apare când putem percepe sau distinge scena sau imaginea pe care am văzut-o cu ochii noștri. Interpretăm greșit sau ne lăsăm înșelați cu ușurință de imaginea sau de scena pe care o vedem, fără să obsevăm detalii sau imaginea de ansamblu, iar acest lucru ne viciază percepția.

Deoarece este complex să identifici corect imaginile care conțin iluzii optice, sunt populare și descifrarea lor este o provocare pe care mulți o găsesc amuzantă și interesantă.

Dar, explorarea iluziilor optice îmbunătățește și eficiența creierului și a ochilor în dezvoltarea abilităților de observare.

Testează-ți limitle percepției încercând să indentifici numarul 5 din această imagine în numai 10 secunde.

Cum să procedezi?

Privește imaginea cu atenție, timp de 10 secunde, căutând numărul 5. Sunt puțini oamenii care reușesc să identifice numărul 5 în primele 10 secunde, dar majoritatea reușesc să o facă dacă privesc imaginea pentru o durată de timp mai lungă.

image

Sursa foto: Pinterest

În imaginea de mai jos, se află răspunsul. În zona evidențiată cu roșu se află cifra 5 pe care ar fi trebui să o identifici în primele 10 secunde în care ai privit imaginea.

image

Sursa foto: Pinterest

Nu îți face griji dacă nu ai identificat cifra, mulți nu o fac, dar cu cât vei rezolva mai multe iluzii optice, cu aât îți vei exersa mai mult ochii, creierul și abilitățile de raționament.

Citește și Ce boli sunt cauzate de prea mult fast-food?