Care era mâncarea preferată a Prințesei Diana? Bucătarul regal dezvăluie rețeta!

Prințesa Diana, una dintre cele mai fotografiate femei din lume, era cunoscută și admirată inclusiv pentru alegerile sale alimentare, care o mențineau zveltă și plină de energie.

Ea și-a menținut silueta tonifiată chiar și după nașterea celor doi copii ai săi, Prințul William și Prințul Harry.

image

Lady Di a suferit de bulimie, dar în ultimii ani de viață adoptase un stil de viață sănătos. Foto: Site-ul oficial Royal.uk

Bucătarul regal Darren McGrady a vorbit recent despre mâncărurile favorite ale regretatei Prințese într-un videoclip pentru Delish price Times India.

McGrady a devenit bucătarul personal al Dianei la unsprezece ani după ce a gătit pentru Regina Elisabeta a II-a și susține că preparatul pe care Diana îl iubea, și pe care îl solicita chiar și de mai multe ori pe săptămână era ardeiul gras umplut, pregătit la cuptor.

Potrivit bucătarului regal Darren, „Mâncarea ei preferată au fost ardeii grasi umpluți cu dovlecei, ciuperci, orez, usturoi acoperiți cu parmezan și mozzarella, puși în sos de roșii și ardei afumat. A cerut acest fel de mâncare de mai multe ori pe săptămână și venea adesea în bucătărie și-și cerea felul de mâncare preferat, apoi stăteam de vorbă în timp ce [eu] îl pregăteam”, adaugă el.

În cartea sa „Eating Royally: Recipes and Remembrances from the Palace Kitchen”, Darren a oferit rețeta pentru ardeii grași umpluți care-i plăceau Dianei:

Ingrediente:

- 4 ardei gras roșii medii

- ¼ cană ulei de măsline

- ½ cana ceapa tocata grosier

- 1 cană de ciuperci Champinion tăiate mărunt

- 1 dovlecel, tăiat cubulețe

- ½ linguriță oregano uscat

- ½ sare și piper proaspat măcinat

- 2 roșii, tocate grosier

- 1 cană de orez, fiert și răcit

- ½ cană apă

- ½ cub de bulion de pui sau legume

- 4 felii de bacon afumat, crocant și tocat

- 1 lingurițăa busuioc proaspăt, mărunțit

- 4 uncii de brânză mozzarella, tăiată cubulețe

- 2 linguri de parmezan ras

Cum se prepară:

Pasul 1: Preîncălziți cuptorul la 350 de grade

Pasul 2: Tăiați ardeii și curățați interiorul. Stropiți cu puțin ulei.

Pasul 3: Coaceți 25 de minute și scoateți-i din cuptor pentru a se răci.

Pasul 4: Pentru a face umplutura, puneți ulei într-o tigaie și adăugați ceapa, ciupercile, dovlecelul și oregano. Se condimenteaza legumele cu sare si piper după gust și se călesc.

Pasul 5: Apoi adăugați roșiile, orezul, apa și bulionul în tigaie și fierbeți timp de aproximativ 5 minute.

Pasul 6: Incorporati baconul, busuiocul și brânza mozzarella în amestecul de orez și presărați parmezan ras deasupra ardeilor/

Pasul 7: Se pune din nou la cuptor timp de 15 minute până când brânza se topește. Se servește fierbinte.

Se mai știe despre Prințesa Diana că iubea ciorba ucraineană cu sfeclă roșie, obținută din următoarele ingrediente: sfeclă roșie, iaurt natural, ceapă, carne de pui, lapte, smântână, sare și piper. De asemenea, că îi plăceau ouăle Suzette, preparate cu cartofi şi spanac.

Citește și Balonarea poate fi simptomul acestor boli