Slăbeşte cu dieta cu hrană vie

1 2 jpg jpeg

Dieta cu hrană vie este de fapt un plan pe termen lung, în care îţi propunem să te hrăneşti cu alimente crude, bogate în minerale şi vitamine, şi să elimini din meniu tot ce este nociv pentru tine.

Secretul acestei diete este că te hrăneşte şi te vindecă în acelaşi timp, dar te şi ajută să scapi de kilogramele în plus, dacă o ţii timp de 2-3 săptămâni.

Alimentele incluse în această dietă îţi elimină toxinele din organism, vindecă părţile bolnave şi te apără de alte boli. După două săptămâni, poţi introduce treptat carne pregătită pe grătar sau supe de legume. Există două reguli după care trebuie să te ghidezi în această dietă. 1. Consumă cât mai multe legume, fructe proaspete şi uscate, cereale integrale, seminţe şi lactate crude, în starea lor naturală, adică neprelucrate termic. 2. Înlocuieşte zahărul cu miere, laptele pasteurizat cu cel natural, pâinea albă cu cea neagră, sarea cu ierburile aromatice şi carnea cu seminţe crude.

- 200 ml suc de portocale (sau de afine, mure, cătină, kiwi, struguri);

- 150 ml lapte bătut făcut în casă, amestecat cu fulgi de ovăz, miere şi nuci;

- 150 ml lapte dulce nefiert cu pâine neagră şi miere;

- 200 g salată de banane cu migdale şi miere.

Mierea îţi dă energie şi înlătură stările matinale de oboseală.

Fulgii de ovăz reduc nivelul colesterolului „rău”, îţi dau senzaţia de saţietate şi tonifică sistemul nervos.

Fructele uscate reglează digestia şi-ţi stimulează activitatea creierului.

Gustări– la alegere

- 1 banană;

- 30 g caise uscate;

- 1 strugure;

- 50 g migdale crude;

- 50 g stafide;

- 300 g pepene.

Prânzul– la alegere

- 300 g salată cu roşii, castraveţi, dovlecei cruzi, gogoşari, ceapă verde;

- 300 ml supă rece de roşii (adică roşii, gogoşari, morcovi, ceapă, pătrunjel verde mixate);

- 200 g salată de pătrunjel verde, avocado, usturoi, ulei de măsline + 1 felie de pâine integrală;

100 ml vin roşu.

Pâinea integrală, preparată în casă din făină integrală, este un aliment foarte bogat în fibre şi în grupul de vitamine B.

Este foarte important să prepari chiar tu această pâine din făină integrală, drojdie, apă şi ierburi aromatice sau seminţe de floarea-soarelui sau de dovleac. Cea cumpărată conţine mulţi conservanţi şi nu are aceleaşi valori nutritive.

Vinul roşu consumat de două-trei ori pe săptămână va îmbunătăţi activitatea inimii.

Pătrunjelul verde este unul dintre cele mai bogate alimente în vitamina C, fiind un excelent stimulent pentru imunitate şi ameliorează activitatea tiroidei.

Cina– la alegere

- 250 g salată de varză roşie cu mere, morcovi, stafide, oţet de mere, ulei;

- 300 g salată de spanac verde, cu brânză de casă, mărar, usturoi, ulei;

- 300 ml supă de sfeclă roşie (2 sfecle roşii, 1 morcov, 1 ţelină, 1 ceapă, zeamă de lămâie, trecute prin blender).

sunt foarte bune tonice pentru sistemul digestiv, însă

trebuie consumate cu moderaţie.

Aceste două ingrediente sunt mai bune combinate cu miere, deoarece împreună stimulează digestia, ard grăsimile şi taie senzaţia de foame.

este energizantă, mineralizantă, antianemică şi stimulatoare a activităţii ficatului. Acest aliment este foarte bogat în fier, acid folic şi în potasiu, scade nivelul colesterolului şi reduce riscul apariţiei osteoporozei.

Click! de la cititori

Am aflat de la o prietenă de un regim de detoxifiere a organismului şi cum eu aveam de mult probleme cu bila leneşă, l-am urmat timp de trei luni.

După o lună, dimineaţa nu mai aveam acea stare de oboseală şi de greaţă şi am scăpat şi de vreo 7 kilograme. Florica Andronache, Târgu Jiu