Simptomele furuncului - De la ce apare si cum il tratam

1 simptomele furuncului de la ce apare si cum il tratam jpg jpeg

Furunculul este o infectie localizata sub piele, care formeaza o umflatura sensibila si tare. Pe masura ce corpul se lupta cu infectia, umflatura se inmoaie si se umple cu puroi, care mai apoi este eliminat, uneori spontan, alteori prin incizare.

Majoritatea furunculelor mici si simple se pot trata si acasa, insa cele care devin dureroase sau nu raspund la tratament ar trebui vazute de catre un specialist. Iata câteva remedii naturale care te vor ajuta sa scapi de aceasta dureroasa si extrem de inestetica problema.

Un furuncul poate debuta la nivelul pielii ca o umflatura benigna, precum un cos. In timp ce infectia progreseaza, furunculul poate sa devina tare si dureros, apoi, bacteriile si celulele epiteliale moarte se acumuleaza sub piele, formand puroi. Presiunea cauzata de aceste acumulari creste, ceea ce duce la spargerea furunculului cu eliminare de lichid.  

Durerea cea mai mare este resimtita chiar inainte ca furunculul sa se sparga si cel mai adesea se va atenua pe masura ce acesta se goleste de puroi.

Potrivit specialistilor, furunculul poate varia in dimensiune, de la cea a unui bob de mazare la cea a unei mingi de golf. Pielea din jurul furunculului se poate inrosi, umfla si deveni sensibila. De asemenea, poate interveni cicatrizarea.

Dezvoltarea mai multor furuncule pe o anumita parte a corpului se numeste carbuncul si poate genera febra si frisoane. Simptomele carbunculului sunt mai rar intalnite in cazul unui singur furuncul.

Simptomele furuncului - Ce favorizeaza aparitia acestuia

De ce apare un furuncul? De obicei, acestea apar ca rezultat al slabirii organismului, fie din cauza strelului sau a alimentatiei nesanatoase ori a igienei precare. Mai sunt si alte cauze: un fir de par crescut sub piele, o aschie sau un alt corp strain in piele, glande sudoripare infundate care se infecteaza, diabet sau o alta boala grava.

Simptomele furuncului - Cum sa scapi de un furuncul

Usturoiul te poate ajuta sa scapi de aceasta problema

Usturoiul poate contribui la eliminarea acestei probleme. Acest lucru este posibil datorita proprietatilor sale antibiotice si de intarire a organismului. Asa ca, este indicat sa-l Consumi regulat in mancare sau sub forma de capsule. Sa nu cumva sa iei capsule fara sa ceri acordul unui medic. O doza mult prea mare iti poate face rau.

Decoctul de papadie si brusture previne furunculul

Radacina de papadie si brusture iti poate fi de ajutor. Cum asa? Trebuie sa prepari un decoct din aceste doua plante; ele sunt recunoscute pentru faptul ca au proprietati de curatare a sangelui si te poate ajuta sa previi aparitia unui furuncul.

Tine o cura de ceai de trifoi rosu

Mai exista si alte remedii naturale ce te pot ajuta sa scapi de aceasta dureroasa problema. De exemplu, bea ceai de turita sau de trifoi rosu. Cate doua cani pe zi, timp de sapte zile si furunculul va fi doar o amintire urata.

Cataplasma cu nalba-mare

Poti scapa de furuncul si cu ajutorul cataplasmei cu nalba-mare. Aceasta are efect calmant si antiinflamator. Iata cum se prepara: ai nevoie de cateva frunze de nalba-mare. Peste acestea torni apa clocotita. Apoi, pui frunze pe furuncul si acoperi cu un tifon. Se tine pana se raceste, iar apoi se inlocuieste.

Si cataplasma cu ulm si cimbru poate aduce furunculul la punctul de spargere. Cand furunculul le sparge, spala zona cu o infuzie de levantica.