Cancerul de san este una dintre cele mai raspandite forme de cancer la nivel mondial si afecteaza din ce in ce mai multe femei tinere, desi acest tip de maladie apare in special odata cu inaintarea in varsta.

Aceasta afectiune se manifesta, cu precadere, la femeile care au trecut pragul de 40 de ani, motiv pentru care examinarea anuala a sanilor este cea mai eficienta metoda de prevenire a cancerului mamar.

Drept urmare, expertii in sanatate recomanda femeilor sa invete sa identifice simptomele acestui tip de cancer, mai ales ca unele dintre ele sunt complet atipice. Iata, asadar, simptomele care ar trebui sa te ingrijoreze!

Senzatie de mancarime la nivelul sanilor si inrosire

In zilele precedente dar si in timpul menstruatiei, durerile resimtite la nivelul sanilor sunt absolut normale, ei fiind mai sensibili in aceasta perioada. De asemenea, senzatia de mancarime este si ea fireasca.
 
Dureri de spate

Expertii sustin ca pacientii diagnosticati cu cancer de sân au simtit dureri in partea superioara a spatelui, intre omoplati, inainte ca alte simptome specifice sa se manifeste.
 
Este foarte important de stiut ca anumite tumori canceroase se dezvolta adesea in adâncul tesutului mamar, astfel ca pot provoca dureri la nivelul coloanei vertebrale sau al coastelor.

 
Durere si sensibilitate la nivelul axilelor

Una dintre primele zone ale corpului care pot indica un cancer de sân sunt axilele. Mai multe studii au aratat ca ganglionii limfatici axiliari inflamati pot semnala prezenta timpurie a maladiei.

In acest caz, se recomanda efectuarea de urgenta a unui control de specialitate.