Efectele benefice ale sexului depăşesc graniţa dormitorului, îmbunătăţind starea sănătăţii fizice şi psihice. La această concluzie au ajuns cercetătorii americani, confirmând ştiinţific glumele şi miturile care circulau de multă vreme.

Sexul te eliberează de stres

Un efect important pe care îl are sexul asupra organismului este acela că scade tensiunea arterială şi reduce stresul. Cercetările au arătat că şi îmbrăţişările dese şi săruturile, chiar dacă nu sunt urmate de actul sexual, scad tensiunea arterială la femei.

Sexul creşte imunitatea

O viaţă sexuală sănătoasă înseamnă o stare de sănătate mai bună. Dacă faci dragoste odată sau de două ori pe săptămână vei avea un nivel crescut de anticorpi, ceea ce te protejează împotriva infecţiilor. Atenţie! Mai mult de două contacte sexuale pe săptămână scad imunitatea.

Sexul arde calorii

Dacă dietele ţi se par greu de ţinut, şi n-ai timp nici să mergi la sală, apelează la varianta sex: treizeci de minute de sex ard aproape o sută de calorii, pentru că eşti solicitată atît fizic, cât şi psihic.

Sexul îmbunătăţeşte activitatea inimii

Nu te îngrijora că efortul din timpul actului sexual va produce partenerului tău un atac de cord. Dimpotrivă, sexul făcut de una-două ori pe săptămână reduce la jumătate riscul atacurilor în cazul bărbaţilor.

Sexul măreşte încrederea în sine

Un act sexual reuşit începe, de fapt, cu încrederea pe care o ai faţă de propria persoană, şi creşte pe măsură ce relaţia, dragostea dintre parteneri şi gradul de intimitate evoluează.

Sexul te face mai bună

Orgasmul măreşte cantitatea de oxitocină, aşa-numitul „hormon al dragostei”, care are un rol important în construirea şi menţinerea relaţiei. Nivelul crescut de oxitocină este strâns legat şi de sentimentul de generozitate, deci faptele bune se datorează tot hormonului dragostei.

Află mai multe beneficii pe clickpentrufemei.ro