Semnele unei sarcini cu probleme

1 2 jpg jpeg

Sarcina este o perioadă de foarte mare atenţie şi grijă, atât pentru mame, cât şi pentru făt. Se cunoaşte faptul că nu numai hrana şi odihna fac ca sarcina să fie mai uşoară, ci şi stările de bine, de linişte interioară care se transmit şi bebeluşului.

Câteodată, există semne că sarcina este una cu probleme, în aceste cazuri este bine să se consulte imediat un medic specialist. Din fericire, există tehnologie ce poate veni în întâmpinarea problemelor care pot apărea la făt. Iată semnele unei sarcini cu probleme, care nu trebuie să fie neapărat o sarcină ce nu poate fi dusă la bun sfârşit cu bine.

Semnele unei sarcini cu probleme – sângerările abundente însoţite de dureri mari

Sângerările sunt foarte periculoase. Şi nu vorbim despre câteva picături maronii pe chilot, la început de sarcină, care, după cum se spune în popor, marchează faptul că eşti însărcinată. Se mai poate, de altfel, să existe menstruaţie pe durata sarcinii, chiar şi până la 7 luni. Oricum ar fi, sângerările trebuie imediat discutate cu doctorul.

Sângerările abundente, însoţite de stări de leşin, de dureri abdominale foarte intense pot fi semnul unei sarcini extrauterine. Aceasta este periculoasă, căci pune viaţa în pericol şi trebuie luate măsuri cât mai urgente.

Apoi, sângerările însoţite de crampe abdominale pot însemna pierderea unei sarcini în primul şi al doilea trimestru de sarcină. În cel de-al treilea trimestru, sângerările şi crampele abdominale pot anunţa desprinderea placentei, adică separarea ei de mucoasa uterină. Un pericol este şi placenta previa, atunci când la naştere, din cauza desprinderii placentei, să iasă mai întâi placenta, apoi fătul. Aceste naşteri se fac, de obicei, prin cezariană, deoarece pun în pericol fătul.

Semnele unei sarcini cu probleme – tensiunea foarte mare

Un alt semn de sarcină cu probleme este şi în cazul tensiunii mari, când mama are tensiune arterială foarte mare (maxima de 120-150), reţine apă în organism, are picioare umflate. În aceste cazuri, fătul se poate naşte mai devreme. Oricum, aceste sarcini se finalizează cu cezariană, deoarece şi mama şi fătul sunt în pericol din cauza tensiunii.

Greaţa şi vărsăturile severe, care sunt normale la început, reprezintă o problemă mai târziu, deoarece pot anunţa o sarcină toxică, ce nu poate fi ţinută de organism. O altă problemă ce poate apărea în cazul vărsăturilor prea dese este malnutriţia, iar copilul poate suferi, căci nu are din ce să se hrănească. În aceste cazuri, fătul poate suferi de malformaţii congenitale sau se poate naşte prematur. Şi aici este de urgenţă a se consulta medicul, care poate da un tratament.

Semnele unei sarcini cu probleme – lipsa mişcărilor fătului, în special în ultimul trimestru

Un alt semn poate fi si o ecografie, în care fătul nu arată normal, are capul mai mare, de exemplu. Însoţite cu greţuri, vărsături şi lipsa poftei demâncare, acestea pot fi sarcini cu probleme.

Dacă la primele ecografii ţi s-a spus că bătăile inimii fătului nu sunt corespunzătoare, dar se află în grafic, însă pe parcursul sarcinii, în special în ultimul trimestru, mişcările lui nu sunt prea dese, pot fi semnele unei sarcini cu probleme. Spre sfârşitul sarcinii, fătul se mişcă cel mai mult, mai ales din cauza lipsei de spaţiu. Dacă nu simţi cam 10 mişcări la două ore, este bine să mergi imediat la medic.

Persoanele cu diabet, care fac insulină pot avea sarcini cu probleme, dar nu este neapărat o regulă. Apoi, persoanele foarte anemice, care au valoarea hemoglobinei sub valoarea 9, pot avea sarcini cu probleme, atât pentru mamă, cât şi pentru făt.