Secretul machiajului impecabil: pudra

1 2 jpg jpeg

După aplicarea fondului de ten, anticearcănului şi corectorului, foloseşte pudră, pentru finisarea machiajului. Ea împiedică fondul de ten să curgă şi face ca porii să fie mai puţin vizibili.

De câte tipuri este

Compactă: oferă o finisare mată, se aplică uşor, cu o pensulă specială sau cu un burete şi este ideală pentru micile retuşuri zilnice.

Pulbere: are nevoie de o pensulă mare şi moale pentru aplicare. Este densă şi asigură o bună acoperire.

Mată: dă impresia de ten de porţelan.

Translucidă: poate fi aplicată pe orice nuanţă de piele şi are ca rol fixarea machiajului. Totodată, împiedică resturile de farduri căzute să se impregneze în piele.

Iluminatoare: poate avea mai multe tonuri de culoare (roz, lila, auriu, bej), are efect anticearcăn şi înviorează tenurile terne, mature şi lipsite de strălucire.

Minerală: conţine ingrediente şi pigmenţi naturali şi are o putere mare de acoperire.

Corectoare: este indicată tenului cu probleme (coşuri, pete).

Bronzantă: este ideală pentru a conferi pielii o nunaţă de bronz.

2 jpg jpeg

Ce pudră ţi se potriveşte

Înainte să-ţi cumperi pudră, testeaz-o pe ten. Aplic-o pe linia maxilarului, aşa cum procedezi şi când alegi fondul de ten. Optează pentru produsul care are nuanţa apropiată de cea a pielii tale.

Ai tenul uscat? Evită să foloseşti pudră, pentru că produsul nu va face decât să accentueze şi mai mult porţiunile uscate. Dacă ai tenul gras, îţi este recomandată pudra mată. Ea trebuie aplicată, în special în zona T (frunte, nas, bărbie) şi numai după ce ai absorbit excesul de sebum cu un şerveţel. Pentru că are tendinţa să se estompeze pe parcursul zilei, trebuie reaplicată la nevoie. Dacă te numeri printre cele care au coşuri sau pete, foloseşte o pudră corectoare şi una compactă (în completare), pentru o acoperire mai bună.

Aşa o aplici corect!

Pentru a preveni ca pudra să formeze un strat prea gros pe piele, asigură-te că fondul de ten şi corectorul sunt aplicate uniform. Dacă tenul tău are tendinţa de a se îngrăşa sau ai pori vizibili, foloseşte pudra numai după ce ai absorbit cu un şerveţel excesul de sebum.

De regulă, în cutia cu pudra se găseşte un burete din latex sau poliuretan. Dacă îl foloseşti pe acesta, tamponează faţa, pornind din mijlocul feţei spre exterior. Obţii astfel un aspect fin şi opac.

Folosind pensula groasă şi rotundă, prin mişcări de tamponare, machiajul tău capătă o tentă naturală, întrucât particulele pulberei vor pătrunde mai uşor în piele. Înainte de utilizare, scutur-o pentru a elimina excesul. Produsul se aplică prin masarea circulară din interior spre exterior, în zonele în care vrei ca machiajul să dureze mai mult, cum sunt obrajii, fruntea şi porţiunea din jurul nasului. Pentru zone mai mici sau înguste, în jurul ochilor sau al nasului, întinde pudra cu atenţie. Ca să îndepărtezi surplusul, foloseşte o pensulă pămătuf.

Un indicator uşor prin care poţi să verifici dacă ai folosit cantitatea corectă de pudră este să-ţi atingi obrazul cu dosul palmei. Ar trebui ca el să se simtă neted. Excesul de pudră ar trebui să rămână pe mână, în cazul în care ai aplicat-o în cantitate prea mare.

Sfat

Curăţă periodic bureţii sau pensulele cu care aplici pudra, pentru a elimina microbii care se depun pe acestea.

5 greşeli de evitat

1. Nu-ţi cureţi des pensulele

Este important ca cel puţin o dată pe lună să-ţi cureţi pensula cu care te pudrezi. Pentru asta, pune într-un vas apă şi o picătură de şampon. Amestecă şi spală pensula cu soluţia obţinută. La final, pune instrumentul la uscat pe un prosop de hârtie.

2. Îţi ţii pudra în baie

Asigură-te că-ţi păstrezi pudra într-un loc răcoros, uscat. Umiditatea şi temperatura din baie, care nu sunt constante, grăbesc procesul de oxidare a pudrei.

3. Nu alegi nuanţa corectă

Alege întotdeauna pudra ţinând cont de nuanţa fondului tău de ten.

4. Nu elimini excesul de pulbere

Unul dintre cei mai importanţi paşi este ca, după ce aplici pudra peste fondul de ten, să îndepărtezi excesul cu o pensulă pămătuf. Nu folosi buretele, căci va îndepărta şi fondul de ten.

5. Nu-ţi hidratezi tenul înainte de machiaj

Pentru ca pudra să reziste cât mai mult şi să nu se strângă, formând cute, respectă ordinea aplicării produselor cosmetice. Începe hidratându-ţi tenul cu o cremă de faţă, continuă cu o bază de machiaj sau primer, după care întinde fondul de ten şi corectorul. La final, foloseşte pudra pentru fixarea machiajului.

Truc pentru ca machiajul să reziste mai mult

Dacă vrei ca machiajul ochilor să reziste mai mult, întinde un strat subţire de pudră şi pe pleoape. Ţine cont că pulberea trebuie folosită înainte să te dai cu fard. Dacă pudrezi zona de sub ochi înainte de a aplica fardul de pleoape, vei putea elimina cu uşurinţă urmele de rimel.