Secretele unei subsuori perfecte

1 2 jpg jpeg

A venit vara şi am scos din dulapuri rochiile în bretele şi topurile, care expun vederii subraţul. Pentru a scăpa de părul nedorit sunt mai multe metode, depinde de tine pe care o vei alege. Tot ce trebuie să faci este să ţii cont că zona axilară are pielea mai sensibilă decât cea de pe picioare sau din regiunea inghinală şi că necesită o atenţie mai specială.

Epilarea cu aparatul de ras

Este cea mai simplă, mai rapidă şi mai economică şi se potriveşte oricărui tip de păr. Îţi trebuie doar un gel pentru ras, pentru a evita tăieturile şi uscarea excesivă a pielii, şi un aparat de ras nou. Părul se rade respectând sensul creşterii firului, astfel că în jumătatea superioară a axilei vei rade de sus în jos, iar în partea inferioară a axilei, de jos în sus, fără să treci de mai multe ori prin aceeaşi zonă.

Dezavantajul metodei este că părul va creşte repede, cam în două zile, foarte ţepos, şi că lama poate sensibiliza foarte mult pielea.

Epilarea cu cremă

Metodă rapidă, este potrivită părului fin şi des.

Dizolvă părul, graţie substanţelor pe care le conţine crema. Ca şi în cazul epilării cu aparatul de ras, părul va creşte în aproximativ trei zile, doar că va fi mai mătăsos. Este recomandat să alegi formula „pentru piele sensibilă”. Testează întâi pe o porţiune mică de piele, să vezi dacă eşti alergică la cremă. Respectă indicaţiile de pe ambalaj, nu lăsa crema să acţioneze mai mult timp decât este specificat în prospect, pentru că pielea se irita şi pot apărea

chiar vezicule.

Epilarea cu ceară

Este destul de dureroasă pentru că smulge părul cu rădăcină. Dacă nu te simţi destul de dură s-o faci singură, apelează la un cabinet cosmetic. Nu aplica fîşiile de ceară de două ori pe aceeaşi zonă consecutiv, pielea se va irita sau ceara se va lua cu tot cu piele. Avantajul acestei metode este că părul creşte după trei-patru săptămâni, şi, cu timpul, firul se slăbeşte şi se răreşte. Dezavantajul: pentru a putea fi smuls, firul trebuie să aibă o anumită lungime, astfel că vei avea o perioadă „păroasă”, până ajunge la lungimea potrivită.

Epilarea cu aparatul epilator

Este pentru

curajoase. Atenţie! Nu toate persoanele suportă metoda. Rezultatul epilării este impecabil şi durează aproximativ zece zile. Părul creşte moale şi, cu timpul, se răreşte. Principalul dezavantaj este dificultatea de a prinde toate firele de păr, pentru că zona axilei nu este dreaptă, aşa cum este piciorul.

Chiar dacă unele aparate sunt dotate cu sisteme anti-durere sau adaptoare speciale pentru zone sensibile, foloseşte aparatul cu atenţie.

E bine să ştii

Indiferent de metoda folosită, e bină să aplici după epilare o cremă calmantă. Nu folosi deodorant in următoarele ore, pielea s-ar putea irita şi mai rău.

Epilarea se face mai uşor după duş, când porii sunt deschişi. Un masaj cu o mănuşă aspră va scoate şi firele de păr de sub piele.

Dacă ai fire de păr sub piele, apelează la cosmeticiană să le scoată şi foloseşte după extragerea lor o cremă cu antibiotic, pentru a preveni infectarea. Ca să eviţi apariţia lor, rade părul întotdeauna în aceeaşi direcţie.