„Din cauza unor probleme cu sângerarea gingiilor, am trecut la o periuţă de dinţi moale. Gingiile nu mai sangereaza, dar mi se pare ca am o altă problemă: noua periuţă nu curăţă suprafata dinţilor aşa cum ar trebui şi parcă mi s-a depus tartru pe dinţi. Tartrul a apărut dintr-odată. Sunt nişte dungi galbene la baza dintelui pe care oricât le-aş freca nu dispar.” – Viorica Ene, Bucureşti

„Decizia de a trece de la o periuţă cu peri tari la una cu peri mai moi este foarte bună. Într-adevăr, folosirea unei periuţe cu peri prea duri poate traumatiza sau leza ţesutul gingival favorizând apariţia sângerărilor şi chiar retracţia gingiei.

Totuşi, dacă folosiţi un periaj corect, apariţia tartrului nu este rezultatul schimbării periuţei. Mai mult, tartrul dentar este o formă de placă dentară calcificată care nu poate fi îndepărtată prin periaj, indiferent de tipul periuţei folosite.

Vă recomand să vizitaţi un cabinet stomatologic pentru efectuarea unui detartraj urmat de un periaj profesional. Acesta este realizat de medicul dentist cu ajutorul instrumentelor mecanice.

Procedurile sunt nedureroase şi vă vor lăsa o senzaţie plăcută de „dinţi curaţi”.

Dacă totuşi observaţi că periuţa cu peri moi are eficienţă redusă în îndepărtarea plăcii de pe suprafaţa dinţilor, puteţi trece la una cu peri un pic mai tari (în niciun caz foarte duri). Nu uitaţi să înlocuiţi periuţa dacă arată semne de uzură, o periuţa uzată fiind practic ineficientă.”

Dr. George Ghidrai, medic specialist medicină dentară

Găseşti mai multe despre detartraj şi periajul profesional AICI