Durerile de cap care nu ascund afecţiuni grave pot fi vindecate cu leacuri din grădina bunicii. Nu trebuie decât să ai la îndemână plantele vindecătoare.

Muşeţelul

Durerile de cap apărute după ce ai stat în curent sau la schimbările de presiune atmosferică trec mai uşor cu ajutorul unui leac cu muşeţel.

Nu trebuie decât să iei două linguriţe de flori uscate , le pui într-o cană, apoi torni apă fierbinte. Dacă nu-ţi place ceaiul neîndulcit, poţi adăuga o linguriţă cu miere. Bei ceaiul de 2-3 ori pe zi.


Roiniţa

Un leac pe care îl foloseau bunicile noastre este infuzia de roiniţă. Are efect în tratarea durerilor de cap apărute din cauza oboselii, cât şi a suprasolicitării.

Peste o lingură de frunze uscate, torni o cană de apă şi laşi la infuzat, 10-15 minute. Poţi, adăuga şi una-două frunze de mentă. Este indicat şi femeilor însărcinate.

Salvia

Unul dintre leacurile care erau nelipsite acum zeci de ani în tratarea durerilor de cap este infuzia din salvie. Această plantă este bogată în substanţe antiinflamtoare, are rol antiseptic şi antimicrobian, fiind de mare ajutor şi în vindecarea durerilor de cap care apar când suferi de răceală şi gripă.

Peste 2 linguriţe de plantă uscată torni 250 de ml de apă. Remediul se bea de 3 ori pe zi.

Sfat

În cazul migrenelor, poţi aplica un tifon în care ai pus o felie de cartof stropit cu puţină ţuică pe tâmple şi lasă să acţioneze timp de zece minute.