Aceste remedii naturale te ajută să tratezi pneumonia

În tratarea pneumoniei, ia în calcul și remediile naturiste ce completează tratamentul oferit de medic. Te vor ajuta să te simți mai bine, ameliorând durerile, febra și frisoanele.

image

Pneumonia este inflamaţie acută a plămânilor cauzată de o infecţie. Această afecțiune este de mai multe tipuri - bacteriană, care este declanșată de bacterii, virală, cea generată de virusurile care provoacă răceală și gripă, și fungică, provocată de anumite tipuri de ciuperci sau de expunerea la factori toxici. O persoană diagnosticată cu pneumonie se poate confrunta cu: tuse seacă, febră, greață, pierderea bruscă a gustului și a mirosului, vărsături, diaree, dureri în piept în timpul respirației, frisoane și/sau cu dificultăți de respirație. Spre deosebire de gripă, în cazul pneumoniei, simptomele persistă mai multe zile, iar starea pacientului poate fi mai severă, în funcție de vârstă, de starea generală de sănătate și de sistemul imunitar. Această afecțiune este diagnosticată în urma unui consult de specialitate, iar modelele de tratament diferă de la caz la caz. Complementar, se pot administra remedii naturiste, ce oferă alinare.

Ceaiul de turmeric alină durerile toracice

Turmericul acționează ca un antiinflamator natural care alină durerile toracice. De asemenea, calitățile sale antioxidante și antimicrobiene te țin departe de eventualele răceli ce ți-ar putea agrava starea. O modalitate bună de a-l consuma este sub formă de ceai. Ca să îl prepari, pune la fiert un ibric cu 2 căni cu apă, iar după ce apa fierbe, adaugă o linguriță cu pulbere de turmeric. Lasă să fiarbă încet 10 minute, apoi strecoară. Când ceaiul se răcește, adaugă puțin suc de lămâie și miere. Pentru o mai bună absorbție, poți pune în ceai, piper negru măcinat.

Vezi şi: 7 motive să consumi turmeric, remediu valoros pentru sănătate

Inhalații cu abur pentru respirație mai bună

Aburul cald al inhalațiilor ajută la dilatarea căilor respiratorii, astfel încât vei putea respira mai bine. Fă inhalații deasupra unei oale cu apă fierbinte, ori în cadă, cu apă la temperatură ridicată. Investiția într-un umidificator te-ar putea ajuta la fel de mult, în momentele când nu ai timp necesar pentru remediile menționate. De asemenea, asigură-te că în locuință nu există urme de mucegai, deoarece acesta ți-ar putea agrava starea.

Compresele scad febra

Pentru a reduce temperatura corpului, aplică pe frunte, pe încheieturi sau/și pe glezne comprese cu apă la temperatura camerei, deoarece vor schimba gradual temperatura, din exterior spre interior. Pentru refacerea echilibrului termic, poți aplica pe frunte câteva felii de cartofi tăiate subțire, 15 minute. Și băile cu apă călduță îți vor fi de folos.

Supă de pui pentru frisoane

Optează pentru supa de pui sau de găină, pentru că te ajută să te hidratezi, ceea ce este vital în cazul pneumoniei sau al infecţiilor respiratorii. De asemenea, această supă este hrănitoare, oferindu-ți nutrienții de care ai nevoie și te scapă de frisoane, deoarece îți încălzește corpul din interior spre exterior. La combaterea frisoanelor ajută și consumul de băuturi calde, precum ceaiul de mentă sau de ghimbir.

Vezi şi: 9 motive pentru care simți mereu frig. Când e necesar să mergi la medic

Ce te mai ajută în timpul tratamentului

• Odihna. Corpul are nevoie de repaus pentru a lupta împotriva pneumoniei, așa că o pauză în programul tău ar fi de folos;

• Evită contactul cu fumul de țigară, deoarece poate agrava simptomele; 

• Exercițiile de respirație. Respiră adânc de 5-10 ori, apoi tușește puternic de 2-3 ori. Repetă până când simți o îmbunătățire;

• Porții mai mici de mâncare. În timpul recuperării, se recomandă consumul a 6 porții mai mici de mâncare, pe zi, în locul celor 3 principale.