Iată ce se întâmplă cu corpul tău când nu mai porți sutien!

Un sutien frumos te poate face să te simți minunat, așa cum un sutien nepotrivit poate fi o adevărată pacoste.

Multe studii realizate de-a lungul anilor au observat că purtarea unui sutien s-ar putea să nu fie necesară din punct de vedere fizic, anatomic sau psihologic și să nu îți susțină sănătatea în niciun mod major (adică să nu aibă niciun impact în a-ți păstra sânii tineri și sănătoși. Mai mult, în funcție de tipul de țesătură din care sunt fabricate, s-ar putea să nu fie nici confortabile.

1 tipa in sutien 1495358654 jpg jpeg

Sutienul nu ajuta la mentinerea sanatatii sanilor.Foto: Shutterstock

Iată care sunt schimbările ce apar odată ce nu mai porți sutien, potrivit  Times.

O sănătate mai bună a pielii

A nu purta sutien eliberează pielea și țesuturile din jurul sânilor de presiune. Ceea ce înseamnă, de asemenea, că se reduc riscurile de boli produse de bacterii și orice germeni care s-ar putea înmulți pe piele și care ar putea infecta țesuturile strecurându-se prin fisuri ale pielii, în special când faci sport și elști transpirată, în timpul verii sau pe vreme umedă.

Te simți mai relaxată

Femeile care aleg să bu folosească sutien spun că trăiesc un sentiment eliberator. Din punct de vedere științific, fără a avea suportul oferit de sutien, sânii se adaptează în mod natural gravitației și, chiar dacă sunt mai liberi, îți păstrează fermitatea și naturalețea, fără să fie afectați mai tare din cauza faptului că nu au susținere suplimentară.

Sânii nu se lasă

Contrar a ceea ce cred mulți, studiile mai noi arată că a nu purta sutien previne și nu favorizează căderea sânilor. Cu țesut muscular suplimentar dezvoltat în mod natural pentru a susține țesutul, tocmai pentru că lipsește sutienul, sânii au tendința de a arăta mai plini de viață, iar procesul de lasare tinde, de asemenea, să fie încetinit. Un studiu realizat în 2017 a observat că femeile care nu purtau sutien aveau sâni „mai plini” decât cele care purtau sutien.

Deși este nevoie de mai multe cercetări în acest sens, a nu purta sutien poate promova, de fapt, creșterea și apoi menținerea frumuseții sânilor.

Îmbunătățește circulația

Pur și simplu, prin faptul că lipsește sutienul, obții un  flux optim de sânge prin piele și țesuturi în zona pieptului. Acest lucru te ajută inclusive la menținerea fermității pielii

Cu cât sutienul este mai strâns, cu atât sunt mai multe șansele ca pielea să sufere leziuni și presiune, care în cele din urmă afectează circulația.

Poate reduce durerea

Un alt beneficiu secret al lipsi sutienului poate fi durerea mai mică în zona pieptului, mușchilor pectorali și spatelui. Deși depinde în mare măsură de tipul de sutien pe care îl porți, ele pot induce presiune asupra cutiei toracice, mușchilor spatelui și chiar a gâtului. Împreună cu o postură proastă, ar putea cauza durere. Prin urmare, un stil de viață fără sutien poate ajuta la rezolvarea acestei probleme. Cu toate acestea, pentru femeile cu sâni mai grei, sutienele ar putea să facă contrariul și să ajute la reducerea durerii.

E bine să știi și că, dacă ai obiceiul să renunți la sutien atunci când dormi, e bine pentru tine, fiindcă vei beneficia de o calitate mai bună a somnului.

Cum să le porți?

Dacă totuși decizi să porți sutien, chiar și ocazional, iată ce ar trebui să știi.

-Spălă-l la fiecare 2-3 purtări.

-alege-l astfel încât să nu te strângă și să nu lase urme în piele

- nu-l mai folosi după ce parezinte cele mai mici urme de uzură.

Vezi și Ce boală aproape a răpus-o pe Regina Maria?