Vaginul miroase a pește? Iată de ce!

Un miros vaginal ușor este normal și nu ar trebui să fie motiv de îngrijorare. Dar, dacă vaginul degajă un miros intens de pește, ar trebui să intri în alertă. 

miros intimjpg jpg

Mai multe probleme de sănătate pot aduce modificări organelor sexuale și reproductive, motiv pentru care orice simptom ar trebui luat în considerare, inclusive un miros vaginal de pește. Iată ce ar trebuie să știi legat de apariția acestui miros, potrivit Times India.

miros corp jpg

Dezechilibrele florei vaginale pot crea mirosul neplăcut de pește. Foto: Shutterstock

Vaginita, o posibilă cauză

Cea mai frecventă cauză a mirosului vaginal de pește este vaginita, o inflamație a vaginului care poate provoca simptome precum secreții, mâncărime și durere. Acest lucru se întâmplă din cauza unei modificări a echilibrului bacteriilor vaginale sau a unei infecții. Mai mult, menopauza poate duce la scăderea nivelului de estrogen, care poate provoca vaginită.

Iată care sunt unele dintre cele mai comune tipuri de vaginită care ar putea cauza un miros vaginal de pește.

Vaginoză bacteriană

Este o infecție care apare din cauza înmulțirii excesive a bacteriilor care se găsesc în mod natural în vagin. Această tensiune în echilibrul natural al vaginului duce la inflamație și la simptome precum durere vaginală, mâncărime sau arsuri, împreună cu o scurgere subțire albă sau cenușie și un miros puternic asemănător cu al peștelui, mai ales după sex.

Trichomoniaza

Potrivit Clinicii Mayo, trichomonaza este o infecție cu transmitere sexuală cauzată de un parazit. Femeile care contractează această infecție, experimentează simptome variate, inclusiv o scurgere vaginală urât mirositoare, mâncărimi genitale și urinare dureroasă.

Pentru a confirma diagnosticul, trebuie să  analizezi toate celelalte simptome comune ale infecțiilor vaginale care pot însoți un miros de pește. Aceastea includ o secreție vaginală albă cenușie, galbenă verzuie sau albă, care duce la mâncărime și iritație. Este posibil să simți, de asemenea, un miros de pește după sex sau o senzație de arsură în timp ce urinezi. Dacă ai unul sau toate aceste simptome, mergi la medic.

Cum reduci riscul?

Prevenția se face prin practicarea unei bune igiene a sănătății sexuale care constă în spălarea organelor sexuale doar la exterior, fără duș vaginal, purtarea unei lenjerii din bumbac, hidratarea corectă și, cel mai important, practicarea sexului sigur folosind preservative.

Vezi şi: Ce boli sunt cauzate de prea mult fast-food?