Acestea sunt punctele de reflexoterapie din talpă! Ce avantaje ai dacă le apeşi

Reflexologia sau eliberarea punctului de declanșare din talpă poate restabili echilibrul intern, de aceea este bine să le cunoști.

Practicienii reflexoterapiei folosesc punctele de presiune ale piciorului pentru a oferi ușurare în cazul unor diferite afecțiuni. Reflexologia este o terapie complementară în care se aplică presiune într-o zonă a corpului pentru a beneficia o zonă corespunzătoare.

1 picioare jpg jpeg

În medicina tradițională chineză , se crede că anumite părți ale corpului sunt legate prin puncte de presiune, iar reflexologia oferă o ușurare prin manipularea acestor puncte de presiune în zone ale corpului care sunt greu de accesat și tratat.

Unde sunt punctele de presiune de la nivelul tălpii?

Există mai multe puncte de presiune în talpă și se crede că fiecare are o zonă corespunzătoare din corp care poate beneficia de presiunea la distanță sau de masaj.

Mai jos este o listă de puncte de presiune a piciorului cu regiunile corespunzătoare ale corpului de care ar putea fi legate

Vârfurile degetelor de la picioare - Cap și creier

Mijlocul degetelor de la picioare - Fața și sinusurile

Baza degetelor de la picioare - Dinți, gingii și maxilar

Baza degetului  - Gât

Partea exterioară a tălpii - Brațe, coate, genunchi, picioare

Partea interioară a tălpii - Gâtul, trunchiul cerebral, timusul, coloana vertebrală și vezica urinară

Partea exterioară a gleznei - Partea inferioară a spatelui

Partea interioară a gleznei - Glandele limfatice, trompele uterine și zona inghina

Zona superioară, mijlocie a tălpii - Plămâni, piept, sân și partea superioară a spatelui

Diferite zone de pe tălpile picioarelor sunt asociate cu anumite organe interne care nu pot fi accesate în timpul masajului, cum ar fi rinichii, splina și glandele suprarenale.

Unele persoane pot avea mai multe puncte de presiune decât altele sau pot fi localizate în zone ușor diferite. Găsirea celor mai eficiente puncte de presiune a piciorului pentru ușurare ar putea necesita încercări și erori.

Automasaj de încercat

Poți încerca reflexologia pe zonele comune ale piciorului care răspund la presiune. Poate fi necesar să încerci diferite zone, masaje și cantități de presiune pentru a observa un beneficiu.

Există terapeuți care sunt instruiți în reflexologia piciorului, dar dacă vrei să încerci să masezi singur aceste zone, aplică presiune cu degetul mare și apoi frecă  cu mișcări mici, concentrate. Reflexologia aplicată piciorului nu ar trebui să provoace durere, așa că nu împinge prea tare șio nu apăsa prea tare. Presiunea trebuie să fie  asemănătoare cu un masaj al picioarelor.

 Ce este medicina integrativă?

Reflexologia este una dintre cele mai frecvent utilizate forme de medicină complementară și alternativă. A fost folosită de secole în domeniile medicinei tradiționale.

Un studiu sugerează că reflexologia a fost menționată pentru prima dată în medicina chineză acum aproximativ 5.000 de ani, iar multe alte culturi au folosit forme de reflexoterapie de mii de ani.

Reflexologia este legată de alte terapii care utilizează atingerea sau presiunea în diferite zone ale corpului pentru confort sau tratarea diferitelor afecțiuni, inclusiv presopunctura, acupunctura și terapia prin masaj.

Posibile beneficii clinice

Reflexologia are mai multe beneficii presupuse. Cu toate acestea, există dovezi limitate și cercetări clinice ouține care să susțină efectul exact al acestei terapii.

Masajul, presiunea și alte forme de stimulare pot crește aportul de sânge, pot îmbunătăți circulația și pot ajuta diferite substanțe să se deplaseze prin corp. Denumită uneori un tip de detoxifiere, reflexologia este considerată a oferi beneficii prin faptul că ajută la eliminarea acumulării de calciu, lactat și acid uric din țesuturi

Teoria impulsului nervos sugerează că reflexologia piciorului poate stimula semnale nervoase care corespund cu răspunsurile din alte zone ale corpului și se consideră că este utilă în:

·      Probleme de somn (de exemplu, insomnie)

·      Migrene

·      Durere cronică

·      Recuperarea leziunilor și bolii

·      Managementul stresului

Unii cercetători au studiat reflexologia pentru a sprijini gestionarea unor afecțiuni precum neuropatia diabetică și scleroza multiplă, dar rezultatele variază.

În plus, unele persoane, cum ar fi gravidele sau cele sensibile la suprastimulare, ar trebui să evite reflexologia din cauza potențialelor complicații.

Cercetările de reflexologie sugerează că această terapie este cea mai benefică pentru ameliorarea problemelor de somn, a durerii și a simptomelor de stres, în special la adulții în vârstă. De asemenea, poate reduce medicația necesară pentru gestionarea afecțiunilor cronice precum insomnia.

Reflexologia este considerată o opțiune de tratament complementar. Dacă ești interesat să încerci reflexologia piciorului, poți efectua