S-a descoperit o nouă terapie anticancer

1 2 jpg jpeg

Românul locuieşte în SUA de 23 de ani şi este cercetător în ştiinţe biomedicale. Face parte dintr-o echipă de geneticieni care lucrează cot la cot în folosul vindecării semenilor de cancer.

Noul remediu la care lucrează luptă împotriva cancerului la nivel molecular, cu ajutorul celulelor imune din organismul uman.

Cum procedează

Întâi se iau limfocite (celulele albe) şi se adaugă anumite programe genetice pentru a le determina să recunoască celulele maligne. Cercetătorii spun că acestea practic funcţionează ca un fel de „GPS molecular“. Odată ce sunt dotate cu acest „program“, sunt reintroduse în corp. Aceşti receptori artificiali se vor multiplica şi vor începe să caute peste tot în organism, pentru a descoperi şi distruge celulele maligne.

Ca orice studiu în domeniul medical, pentru a i se testa eficienţa se lucrează pe clasa de pacienţi care suferă de acea boală. Specialiştii au relatat că la acest tratament inovator au răspuns deja jumătate din bolnavii cu leucemie şi cu limfon avuţi la studiu. De asemenea, un rezultat de-a dreptul uimitor este că 40% dintre ei au răspuns aproape complet.

Bolnavii cu limfom non-Hodgkin agresiv

Vorbind despre această inovaţie în domeniul medical, cercetătorii menţionează că, potrivit primelor rezultate ale acestui studiu efectuat pe 101 pacienţi cu limfom non-Hodgkin agresiv, 41% dintre bolnavi au răspuns la tratament, iar după jumătate de an, 36 % dintre pacienţi au avut un răspuns complet.

Veste bună pentru români

Pentru a veni în sprijinul bolnavilor de cancer din Europa, reprezentanţii echipei de cercetare speră ca în acest an să obţină autorizaţie pentru vânzarea medicamentului şi pe piaţa europeană.

Specialiştii explică faptul că fiecare tip de cancer răspunde în mod diferit la această nouă terapie împotriva cancerului.