Telefonul! Cine nu stă cu telefonul în mână înainte de culcare?! Toţi o facem, chiar dacă uneori nu recunoaştem. Ştim că acest obicei este nesănătos, dar nu ne putem abţine pentru că am ajuns să fim dependenţi de el fără să ne dăm seama. Iată care sunt riscurile la care ne supunem când dormim cu telefonul lângă noi!

Apare insomnia

Noile telefoane au ecranul digital, cunoscut sub numele de lumină albastră. Lumina albastră poate afecta hormonul somnului, melatonina, crescând ritmul cicardian şi provocând insomnie. În plus, lumina afectează direct ochii şi creier, acest este motivul pentru care mulţi dintre noi suferim de probleme oculare.

Perna poate lua foc în timpul nopţii

Acest lucru poate suna bizar, însă s-a întâmplat. Riscul apare în momentul în care nivelul scăzut al bateriei şi zincul prezent în baterie. În plus, incompatibilitatea bateriei telefonului şi cea a încărcătorului poate fi vinovată pentru supraîncălzire.

Ce măsuri de precauţie pot fi luate:

Dacă chiar vrei să ţii telefonul lângă tine când dormi există mai multe măsuri de precauţie pe care le poţi adopta pentru a te ţine departe de riscuri.

Citeşte mai multe pe această temă AICI