Masajul la mâini, leac pentru migrene şi ulcer

1 2 jpg jpeg

Studiile au dovedit că masajul mâinilor accelerează vindecarea şi diminuează durerile. Acest gen de terapie se bazează pe un principiu simplu: fiecare organ corespunde unui anumit punct din palmă.

Stimulată, fiecare zonă duce la creşterea capacităţii organismului de vindecare şi de reechilibrare.

Masajul la mâini ajută în cel puţin 10 alte afecţiuni: dischinezie biliară, sindrom premenstrual, tulburări de menopauză, infertilitate, disfuncţii erectile, migrenă, reumatism, oboseală cronică, insomnie şi depresie.

Dar cum se face mai exact? Dacă îţi masezi palma dreaptă, vei „atinge“ organele şi regiunile care dor din partea dreaptă. Acelaşi lucru şi pentru partea stângă.

Spre exemplu, ca să scapi de junghiurile cardiace, masează uşor zona din palmă care corespunde inimii.

Descoperă punctele reflexe cu ajutorul figurii detaliate!

3 ponturi pentru un masaj corect

1. În general, masajul se începe de la mâna dreaptă. Fă mişcări circulare în palmă cu degetul mare, până la 5 minute în fiecare zonă.

2. Degetele se masează cu mişcări invers acelor de ceasornic de la bază până sus. Punctul de plecare este zona umerilor, care se găseşte la baza exterioară a degetului mic.

3. După ce ai terminat cu degetele, revino cu aceleaşi mişcări spre mijlocul palmei. De data asta, mişcările trebuie să fie în sensul acelor de ceasornic.

La ce ajută?

Gastrită şi ulcer

Dacă ai o criză de ulcer, fă-ţi masaj în palmă în zona stomacului timp de 5 minute şi în zona intestinului subţire timp de 10 minute (găseşti zonele în figura de mai sus).

Constipaţie

Simptomele constipaţiei pot fi ameliorate prin mişcări circulare în zona stomacului (5-10 minute la fiecare mână), coborând apoi spre zona intestin subţire.

Terapia are şi reacţii adverse

Nu te speria dacă apar reacţii adverse, precum senzaţia de greaţă, subfebrilitate, accelerarea tranzitului intestinal, modificări de culoare şi miros ale transpiraţiei şi urinei.

Masajul reflexoterapeutic ajută la detoxifierea organismului. Este bine să eviţi acest gen de masaj în caz de: sarcină, boli de inimă, cancer, hemoragii, insuficienţă renală, infecţii şi leziuni în palmă.

2 jpg jpeg

Doctor Click! Sănătate vă sfătuieşte

Dr. Ruxandra Constantin, medic de familie, reflexoterapeut 

2 jpg jpeg

Recomandat în special copiilor

Reflexoterapia la nivelul mâinilor poate fi efectuată de către un reflexoterapeut în fiecare zi, în cure de 10-12 şedinţe sau de 2-3 şedinţe/ săptămână, atât în scop profilactic, pentru creşterea imunităţii organismului şi pentru prevenirea apariţiei unor afecţiuni, cât şi curativ, pentru ameliorarea unor boli şi pentru prevenirea complicaţiilor.

Pentru maximum de eficienţă, şedinţele de reflexoterapie trebuie combinate cu o alimentaţie adecvată, o hidratare corespunzătoare (apă, ceaiuri) şi cu un tratament cu plante şi cu produse apicole.

Masajul mâinii este folosit în scop terapeutic şi este recomandat în special copiilor, la care această zonă este mai sensibilă. La adulţi, poate fi combinat cu presopunctura sau cu masajul tălpilor.

Info: La copii, de obicei, masajul se face astfel: la fetiţe la mâna dreaptă, iar la băieţi la mâna stângă.