Infectiile tractului urinar pot fi destul de dureroase. Netratate corespunzator, acestea pot recidiva sau se pot complica.

in cazul infectiilor, tratamentul cu antibiotice pare a fi cea mai buna solutie, insa din pacate administrarea lor poate avea efecte adverse asupra celorlaltor sisteme ale organismului.

Acum poti incerca sa te folosesti de puterea antibiotica a naturii si sa uiti de inflamatiile si infectiile ce iti ameninta sanatatea.

Din ce cauza apare infectia urinara

Principala responsabila pentru acesta afectiune pare a fi o bacterie cunoscuta sub numele de E. Coli care contribuie la inflamarea vezicii urinare. Aceasta bacterie de descompune cu usurinta mai ales in lactoza care apare in intestinele organismelor cu sânge cald.

Când apar anumite dezechilibre la nivelul microflorei intestinale, acesta bacterie se poate inmulti extrem de repede provocând astfel anumite tulpini toxicogene.

Daca vrei sa ameliorezi simptomele lor, afla ca exista o serie de remedii naturiste si deloc scumpe.

Merisorul

Merisorul este o planta originara din America de Nord care, din fericire, se gaseste si la noi. Fructele se consuma ca desert si este indicat sa consumat aproximativ 100 de grame pe zi pentru un tratament eficient.

Efectul merisorului este ca impiedica bacteriile sa adere la peretele vezicii urinare si a cailor urinare. Fructele de merisor nu au nicio contraindicatie.

Papadia

Papadia are caracteristici diuretice si antibacteriene deopotriva. Se folosesc infuzii de papadie din 10 grame de frunza uscata in 150 de ml de apa fiarta, lasate 10 minute la infuzat. Se aplica de 3 ori pe zi local sau se poare consuma ca tinctura, cate 5 ml de trei ori pe zi.

Coada Calului

Coada calului are rolul de a atenua usturimea si se foloseste prin fierberea partii superioare a plantei, Solutia obtinuta se bea de trei ori pe zi sau se poate face baie de sezut cu solutia obtinuta prin fierbere.